Bella (Chessie) 1 U Res CAC

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Bella (Chessie) 1 U Res CAC
jun 072019
 

Op de show in Den Bosch van 25 mei 2019 behaalde Bella Venaticus Major (Chessie) een mooie kwalificatie in de tussenklasse.

Ze kreeg van Ierse keurmeester T. Rainey een 1ste Uitmuntend Res. CAC, Res. CACIB.

Hiermee voldoet Chessie aan de voorwaarden voor de veelzijdigheidsprijs Brons van de CFVN.

Ze heeft eerder in 2018 al een HZP en een SJP C-diploma behaald.

Wij feliciteren Henk en Jacqeline met deze mooie prestatie.

Foto: Anoeska v Slegtenhorst

Zoë en Brixa zijn gedekt

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Zoë en Brixa zijn gedekt
mei 252019
 

Zoë haar loopsheid kwam wat vroeger dan verwacht. Half mei zijn we naar Noord Frankrijk afgereisd voor een dekking met Werkkampioen Esus vom Land der Somme. Esus heeft ons eerder een nest met geweldige werkhonden gegeven in combinatie met Asta (V-nest). Dus de verwachtingen zijn hoog. Deze keer zullen alle pups een mooie ruwe beharing krijgen want Zoë bleek homozygoot voor het furnishing gen.

Een week na Zoë werd Brixa loops. Dus ook zij is richting haar verloofde gereisd. Deze keer hoefde we eens een keer niet zo ver aangezien we de door ons gefokte reu Vidar gingen gebruiken. Vidar is een zoon van Asta en Esus uit ons V-nest. Ook deze dekking is goed verlopen.

Beide aanstaande nestjes zijn dus aan elkaar verwant, maar hebben ieder afzonderlijk een hele lage inteeltcoëfficient (lager dan 3%).

Beide nesten zijn in overleg en met goedkeuring van de Cesky Fousek Vereniging Nederland gefokt.

Als alles goed gaat worden de pups in de 3e week van juli geboren en mogen dan half september het nest verlaten.

Als u interesse heeft in een pup neem dan eerst een kijkje op onze pagina PUPS (VERWACHT)  en neem vervolgens contact op. Er is nog plaats op de wachtlijst.

 

Cayenne (Asta) overleden

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Cayenne (Asta) overleden
mei 232019
 

8 mei 2019 hebben wij afscheid moeten nemen van onze ‘grand old lady’ Cayenne (Asta). Het ging al een tijdje niet zo heel lekker met haar, maar ineens was het de dag na haar 14e verjaardag helemaal op en hebben wij ervoor gekozen haar in te laten slapen.

Cayenne heeft ons leven veranderd. De liefde voor het ras Cesky Fousek, de vele deelnames aan wedstrijden, de jachten in binnen- en buitenland en de start van onze fokkerij onder de kennelnaam ‘Venaticus Major’. We hebben 2 geweldige dochters van haar, Storm en Vitesse, en inmiddels ook 2 kleindochters waarbij we de jongste vernoemd hebben naar Cayenne.

C-nest geboren

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor C-nest geboren
mrt 042019
 

In de nacht van 1 maart heeft Vitesse het leven geschonken aan 7 reutjes en 1 teefje.

Dit nest is geboren zonder toestemming van de fokadviescommissie van de Cesky Fousek Vereniging Nederland. We zijn in augustus 2018 naar Tsj gegaan om dekreuen te bezoeken. Een aantal daarvan viel op gebied van jachtpassie erg tegen en een paar spraken ons erg aan. Helaas bleek 1 hond HD-C te hebben, een andere eigenaar weigerde HD-onderzoek te laten verrichten en met de hond die wel goede heupen had kwamen we er met de fokadviescommissie niet uit. Toen hebben we op het laatste moment er voor gekozen om voor zeker te gaan, we wilden zelf heel graag een pup aanhouden, en hebben er voor gekozen het eerste nest van Vitesse en Dix te herhalen. Herhaalcombinaties zijn volgens het fokreglement van de rasvereniging niet toegestaan.

Voor onze andere 2 nesten die gepland staan voor 2019 is gewoon goedkeuring door de rasvereniging verleend.

De namen van de pups zijn: Castor, Chester, Chico, Clif, Carlin, Cesko en Cooper.
Het teefje vernoemen we naar haar oma en gaat heten Cayenne Pepper.

De pups van ons C-nest zijn inmiddels uitgevlogen.

Voor meer informatie over de aanstaande nestjes zie PUPS (VERWACHT)

Warm thuis gezocht voor Duco

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Warm thuis gezocht voor Duco
dec 162018
 

Warm thuis gezocht voor lieve energieke Duco

Duco, officieel Vasco Venaticus Major, is een kortharige Cesky Fousek reu van 7 jaar jong. Wegens een echtscheiding zoeken we een nieuwe plek voor hem.

Duco is een jachthond met veel passie en doorzettingsvermogen waar een (voor)jager veel plezier aan kan beleven. Ook een huis zonder jacht maar met veel buiten samenwerken (zoeken, apporteren, hardlopen) vindt hij ook erg fijn. Daarnaast is hij een zeer sociale hond die houdt van gezelligheid, knuffelen (love-bites!) en humor.

Duco heeft zijn staart moeten laten amputeren omdat hij te enthousiast met het ding heeft gezwaaid. Zijn vacht is kort, maar wel ruw. Hij is absoluut niet eenkennig en past zich gemakkelijk aan aan een nieuwe woonomgeving.

Zijn huidig leven bestaat nu uit 2x per dag wandelen (soms met uitlaatservice) op ruim uitlaatgebied waarbij hij vogeltjes kan besluipen en najagen en gezellig bij andere honden kan rondsnuffelen. Hij gaat in het jachtseizoen regelmatig, maar heus niet iedere week, jagen op duif, eend, haas (hij is hazenrein), fazant, gans en vos. Doordat zijn baasje vaker hele dagen van huis is en meer gaat reizen zal hij vaker alleen thuis zijn, wat hij best met een uitlaatservice aan zou kunnen, maar vanwege zijn sociale karakter willen we dat niet.

Bij serieuze interesse kunt u contact met ons opnemen. Wij verzorgen de bemiddeling bij herplaatsing ivm emotionele betrokkenheid van de eigenaresse.
Bij voorkeur iemand die maximaal 1 uur vanaf Arnhem woont zodat er mogelijkheid is voor een periode van goede gewenning voor Duco en de nieuwe eigenaar alvorens Duco 24/7 bij hem of haar komt wonen.

Geboren: 23-3-2012
Hoogte: 64 cm, gewicht: 34 kg
Gecastreerd: Nee (sociale hond, castratie was niet nodig voor gedrag)
Kan met andere huisdieren: niet alle. Jaagt buiten op (huis)katten, dus als zijn nieuwe baas katten heeft, zal hij dat moeten afleren. Is gewend aan kippen in een hok.
Kan met kinderen: Duco is super vriendelijk maar hij is wat lomp waardoor  kleine kinderen wel eens omver gelopen kunnen worden. Hij is niet veel kinderdrukte in huis gewend, geen kleine kinderen is beter.
Kan in de kennel: Nee, is niet gewend aan een buitenkennel, wil bij het gezin in huis met eigen plek bij de mensen.
Kan met andere honden: Ja
Kan alleen thuis zijn: Ja, kan goed lang alleen thuis zijn mits eerst goed uitgelaten uiteraard
Kan in de auto: Ja, kan goed en lang in de auto.
Goede eter: Ja, goede flinke eter (elke soort brokken), vlees ook goed

Prijs: nader overeen te komen.

 

 

Arrette CAC CACIB BOB in Dortmund

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Arrette CAC CACIB BOB in Dortmund
nov 192018
 

Op de Internationale hondententoonstelling van Dortmund behaalde Arrêtte de kwalificatie 1 Uitmuntend CAC-CACIB BOB en de titel Herbstsieger.

De keurmeester was zeer over haar te spreken en dicteerde het volgende keurverslag:

Substantievolle teef van goede grootte, correcte vacht, schedel met goede breedte, hoog aangezet behang, krachtige vang met baard, droge krachtige hals, uitmuntende boven- en onderbelijning, zeer goede voorborst, goed gehoekt, parallel en vast in beweging.
1 Uitmuntend CAC-CACIB BOB, Herbstsieger 2018

1e prijs op VGP voor Ziggy

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor 1e prijs op VGP voor Ziggy
okt 252018
 

Op 20 en 21 oktober deden Uwe en Ziggy Venaticus Major (Frida) mee aan de meisterprüfung in Schalkholz (Duitsland)

.

De Verbandsgebrauchsprüfung (VGP) is een 2 daagse proef voor continentale staande honden waarbij ze getest worden op hun veelzijdige werk in veld, water en bos. Ze hebben de proef met geweldig goede punten behaald. In totaal werd maar liefst 24x een 4 behaald en slechts op 3 onderdelen een 3. Dit was goed voor een diploma met 317 punten, 1e prijsklasse en een 3e plaats van het totaal van 16 deelnemers.

Deze combinatie blijkt een geweldig team te zijn want Ziggy is Uwe’s aller eerste hond en ze is bovendien pas 2,5 jaar oud.

Zoë 2e Uitmuntend op veldwedstrijd

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Zoë 2e Uitmuntend op veldwedstrijd
okt 082018
 

Op de veldwedstrijd van Griffon Korthals in St. Annaland hebben Thekla en Zoë een hele goede indruk achtergelaten bij keurmeester Walter Klijssen. Ze mochten ’s morgens als allereerste starten. Een mooie loop door de groenbemester waar aan het einde op de rand met het zwarte veld zat een klucht patrijzen waar Zoë een prachtig punt op maakte.

Aan het eind van de dag bleek dat de keurmeester Zoë’s werk waardeerde met de kwalificatie Uitmuntend en een 2e plaats.

Leuke bijkomstigheid is dat ze nu een uitnodiging ontvangen hebben door de Pieter Rooijakkers Trofee op 13 september.

Super wedstrijd weekend voor Arrêtte

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Super wedstrijd weekend voor Arrêtte
okt 082018
 

Zaterdag 6 oktober was de veldwedstrijd van Griffon Korthals in St. Annaland. Grote velden groenbemester werden afgewisseld met kleine perceeltjes ‘bloemetjes’. Arrêtte mocht starten in een ‘bloemenveldje’ dat net gemaaid was en op regels lag. Soepeltjes sprong ze over de regels en zocht het veldje mooi af. Halverwege kwam ze overtuigend tot voorstaan op 3 jonge fazanten die in het maaisel verstopt zaten. Het wild vloog op en zij ging netjes zitten op de fluit. Later op de dag mocht ze nog even haar loop/zoekwijze tonen in de groenbemester. Na mij eerst van mijn sokken gelopen te hebben zocht ze goed, maar het mocht wat spectaculairder. Toch zijn we heel blij met deze eerste kwalificatie: 3e plaats Goed

Vanuit uit Zeeland door naar Holtrop (Dld.) voor de HZP op zondag 7 oktober. Waar ze zaterdag nog wat braafjes werkte, spetterde het er zondag echt vanaf. De keurmeesters waren vol lof over haar zoeksnelheid, grootte en wil tot vinden. We hebben de HZP behaald met een totaal van 192 punten!

Neusgebruik 11, zoekwijze 11, voorstaan 11, führigkeit 11, werkplezier 11, stöberen 11, sleep konijn en eend 2x 10, gehoorzaamheid 10, afwerking apport 9.

Wij zijn heel blij met deze mooie resultaten van de 15 mnd oude Arrêtte.

 

HZP voor Beyke en Bella (Chessie)

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor HZP voor Beyke en Bella (Chessie)
okt 082018
 

In het weekend van 6-7 oktober organiseerde de Duitse Cesky Fousek Vereniging 2 HZP’s. Zaterdag deden Henk en Bella (Chessie) mee en sloten de dag af met allemaal 10-en en één 9. Totaal 178 punten.

Zondag deed Petra met Beyke mee. Ook zij waren succesvol met allemaal 10-en en een 11 voor voorstaan. Totaal 182 punten.

Wij zijn super trots en blij met deze mooie resultaten met zulke jonge honden (13 mnd) is dat echt bijzonder.

Translate »