Warm jachtthuis gezocht voor Duco

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Warm jachtthuis gezocht voor Duco
dec 162018
 

Warm (voor)jagersthuis gezocht voor lieve energieke Duco
Duco, officieel Vasco Venaticus Major, is een kortharige Cesky Fousek reu van 6 jaar. Duco is een ready-to-go jachthond, altijd bezig met jagen, zoeken, werken voor zijn baas. Hij heeft KNJV B en C en twee veldwerk classificaties. Hij traint voor het plezier nog iedere week bij ‘Veelzijdig naar de Top – jachthondentraining’. De trainers zijn tevens de fokker van Duco, daarnaast heeft Duco regelmatig bij hen gelogeerd.
Hij is niet de meest volgzame hond bij de training maar heeft wel altijd succes. Druk zetten of boos worden kan hij goed tegen, maar heeft vaak niet het juiste effect. Rust en duidelijkheid wel, en spel/humor nog beter. Duco is meer een praktijkhond dan een wedstrijdhond. Hij heeft veel ervaring met duif, eend, haas (hij is hazenrein), fazant, gans en vos. Hij jaagt breed en staat langdurig voor. Duco is gek op water en weet aangeschoten waterwild door zijn doorzettingsvermogen goed te vinden. Hij kent het spelletje, hoeft op jacht niets meer te leren. Uiteraard zullen hij en zijn nieuwe eigenaar wel aan elkaar moeten wennen alvorens ze werkelijk een goed team vormen.
Duco heeft zijn staart moeten laten amputeren omdat hij te enthousiast met het ding heeft gezwaaid. Zijn vacht is kort, maar wel ruw.
Vanwege een echtscheidingssituatie en een nieuwe relatie in het buitenland zoekt zijn eigenares voor deze geweldige hond een nieuwe baas die meer toewijding voor hem heeft dan zij hem nu kan bieden. Ideaal zou zijn een ervaren (voor)jager die geen pup meer wil maar gewoon iedere dag met een hondenkameraad wil genieten van het buiten zijn in een jachtveld. Of als een oudere hond bij een pup om het kunstje voor te doen.
Naast het feit dat Duco een fijne jachthond is, is hij ook een super sociale en lieve hond die erg graag bij de mensen is. Hij communiceert en onderzoekt veel met zijn bek, geeft zachte “love bites” en is een echte knuffelbeer! Kruipt soms op je schoot.

Duco is is absoluut niet eenkennig en past zich gemakkelijk aan aan een nieuwe woonomgeving.

Prijs: nader overeen te komen.

Bij serieuze interesse kunt u contact met ons opnemen. Wij verzorgen de bemiddeling bij herplaatsing ivm emotionele betrokkenheid van de eigenaresse. Meer foto’s beschikbaar.

Geboren: 23-3-2012
Hoogte: 64 cm, gewicht: 34 kg
Gecastreerd: Nee, chemische castratie had niet zo’n goed effect op zijn karakter (werd instabiel). Castratie daarom niet gewenst.
Kan met andere huisdieren: niet alle. Jaagt buiten op (huis)katten, dus als zijn nieuwe baas katten heeft, zal hij dat moeten afleren. Is gewend aan kippen in een hok
Kan met kinderen: Duco is super vriendelijk maar hij is wat lomp met kleine kinderen en is niet veel kinderdrukte in huis gewend, geen kleine kinderen is beter.
Kan in de kennel: Nee, is niet gewend aan een buitenkennel, liever bij het gezin in huis met eigen plek bij de mensen
Kan met andere honden: Ja, alle teven  en kleinere reuen (heeft 5 jaar lang bazige ruwharige teckel reu boven zich gehad)
Kan alleen thuis zijn: Ja, kan goed lang alleen thuis zijn als hij eerst voldoende (> 1 uur) is uitgelaten, is gewend aan uitlaatservice
Kan in de auto: Ja, kan goed en lang in de auto, heeft soms wat moeite met in de auto gaan
Goede eter: Ja, goede flinke eter (elke soort brokken), vlees ook goed

 

Dekking Zoë x Etan helaas niet succesvol

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Dekking Zoë x Etan helaas niet succesvol
dec 122018
 

Op 11 en 12 november hebben we Zoë laten dekken door de Franse reu Etan.

Na 4 weken gingen wij hoopvol naar de dierenarts voor een echo.

Helaas bleek uit de echo dat Zoë niet dragend is. Dit was voor iedereen een enorme domper.

Wij gaan op zoek naar een andere partner voor Zoë en proberen het in juni 2019 opnieuw.

 

Arrette CAC CACIB BOB in Dortmund

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Arrette CAC CACIB BOB in Dortmund
nov 192018
 

Op de Internationale hondententoonstelling van Dortmund behaalde Arrêtte de kwalificatie 1 Uitmuntend CAC-CACIB BOB en de titel Herbstsieger.

De keurmeester was zeer over haar te spreken en dicteerde het volgende keurverslag:

Substantievolle teef van goede grootte, correcte vacht, schedel met goede breedte, hoog aangezet behang, krachtige vang met baard, droge krachtige hals, uitmuntende boven- en onderbelijning, zeer goede voorborst, goed gehoekt, parallel en vast in beweging.
1 Uitmuntend CAC-CACIB BOB, Herbstsieger 2018

1e prijs op VGP voor Ziggy

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor 1e prijs op VGP voor Ziggy
okt 252018
 

Op 20 en 21 oktober deden Uwe en Ziggy Venaticus Major (Frida) mee aan de meisterprüfung in Schalkholz (Duitsland)

.

De Verbandsgebrauchsprüfung (VGP) is een 2 daagse proef voor continentale staande honden waarbij ze getest worden op hun veelzijdige werk in veld, water en bos. Ze hebben de proef met geweldig goede punten behaald. In totaal werd maar liefst 24x een 4 behaald en slechts op 3 onderdelen een 3. Dit was goed voor een diploma met 317 punten, 1e prijsklasse en een 3e plaats van het totaal van 16 deelnemers.

Deze combinatie blijkt een geweldig team te zijn want Ziggy is Uwe’s aller eerste hond en ze is bovendien pas 2,5 jaar oud.

Zoë 2e Uitmuntend op veldwedstrijd

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Zoë 2e Uitmuntend op veldwedstrijd
okt 082018
 

Op de veldwedstrijd van Griffon Korthals in St. Annaland hebben Thekla en Zoë een hele goede indruk achtergelaten bij keurmeester Walter Klijssen. Ze mochten ’s morgens als allereerste starten. Een mooie loop door de groenbemester waar aan het einde op de rand met het zwarte veld zat een klucht patrijzen waar Zoë een prachtig punt op maakte.

Aan het eind van de dag bleek dat de keurmeester Zoë’s werk waardeerde met de kwalificatie Uitmuntend en een 2e plaats.

Leuke bijkomstigheid is dat ze nu een uitnodiging ontvangen hebben door de Pieter Rooijakkers Trofee op 13 september.

Super wedstrijd weekend voor Arrêtte

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Super wedstrijd weekend voor Arrêtte
okt 082018
 

Zaterdag 6 oktober was de veldwedstrijd van Griffon Korthals in St. Annaland. Grote velden groenbemester werden afgewisseld met kleine perceeltjes ‘bloemetjes’. Arrêtte mocht starten in een ‘bloemenveldje’ dat net gemaaid was en op regels lag. Soepeltjes sprong ze over de regels en zocht het veldje mooi af. Halverwege kwam ze overtuigend tot voorstaan op 3 jonge fazanten die in het maaisel verstopt zaten. Het wild vloog op en zij ging netjes zitten op de fluit. Later op de dag mocht ze nog even haar loop/zoekwijze tonen in de groenbemester. Na mij eerst van mijn sokken gelopen te hebben zocht ze goed, maar het mocht wat spectaculairder. Toch zijn we heel blij met deze eerste kwalificatie: 3e plaats Goed

Vanuit uit Zeeland door naar Holtrop (Dld.) voor de HZP op zondag 7 oktober. Waar ze zaterdag nog wat braafjes werkte, spetterde het er zondag echt vanaf. De keurmeesters waren vol lof over haar zoeksnelheid, grootte en wil tot vinden. We hebben de HZP behaald met een totaal van 192 punten!

Neusgebruik 11, zoekwijze 11, voorstaan 11, führigkeit 11, werkplezier 11, stöberen 11, sleep konijn en eend 2x 10, gehoorzaamheid 10, afwerking apport 9.

Wij zijn heel blij met deze mooie resultaten van de 15 mnd oude Arrêtte.

 

HZP voor Beyke en Bella (Chessie)

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor HZP voor Beyke en Bella (Chessie)
okt 082018
 

In het weekend van 6-7 oktober organiseerde de Duitse Cesky Fousek Vereniging 2 HZP’s. Zaterdag deden Henk en Bella (Chessie) mee en sloten de dag af met allemaal 10-en en één 9. Totaal 178 punten.

Zondag deed Petra met Beyke mee. Ook zij waren succesvol met allemaal 10-en en een 11 voor voorstaan. Totaal 182 punten.

Wij zijn super trots en blij met deze mooie resultaten met zulke jonge honden (13 mnd) is dat echt bijzonder.

B-diploma en veldwerkkwalificatie voor Zoë

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor B-diploma en veldwerkkwalificatie voor Zoë
sep 282018
 

Op de Standaard Jachthondenproef te Zwiep hebben Thekla en Zoë hun eerste SJP-diploma gehaald. Hoewel op de training zo stabiel ging het op de eerste SJ-proeven iets minder gemakkelijk. Maar de aanhouder wint en uiteindelijk lukte het dan toch bij de laatste mogelijkheid om een B-diploma in de wacht te slepen.

Vrij kort daarna deden ze ook nog mee aan een veldwedstrijd in Willemstad. Daar werd de kwalificatie Goed behaald.

Wij feliciteren Thekla en Zoë met de bekroning op de vele trainingsuren.

C-diploma voor Bella

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor C-diploma voor Bella
sep 282018
 

Op de Standaard Jachthondenproef te Tull en ’t Waal behaalde Henk met de 11 maanden oude Bella (Chessie) Venaticus Major een C-diploma.

Wij feliciteren hen met dit 2e officiële diploma. In april behaalden ze al de VJP in Duitsland.

Henk en Bella (Chessie) trainen bij ons in de jonge hondengroep van Veelzijdig naar de top – jachthondentraining

Axel Nederlands Jeugdkampioen

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Axel Nederlands Jeugdkampioen
aug 072018
 

Op de Meijerij in Den Bosch haalde Axel Venaticus Major (Dries) opnieuw een 1e Uitmuntend CAC in de jeugdklasse. Daarnaast werd hij beste van het ras (BOB). Met deze kwalificatie heeft hij zijn 3e en daarmee laatste punt voor Nederlands Jeugd Kampioen behaald.

Keurmeester T. Leenen was erg te spreken over Axel en dicteerde het volgende keurverslag:

14 mnd oude reu, correcte grootte en verhoudingen; goede vachtstructuur; mooi correct mannelijk hoofd met mooi garnituur; volledig scharend gebit; goed aangezet oor; goede hals- en rugbelijning; correcte croupe; zeer goede hoekingen; lichaam goed uitgezwaard; vlot gangwerk. 1 Uitmuntend CAC  BOB

Translate »