PUPS (VERWACHT)

 

Wij fokken honden met een fijn, vrolijk en open karakter, een goede gezondheid en een mooi uiterlijk maar bovenal honden met véél jachtpassie. Onze nadrukkelijke voorkeur gaat dan ook uit naar mensen die de pup willen opleiden voor de jacht en/of jachthondenwedstrijden.

Precies op de uitgerekende dag is op 16 april Arrette bevallen van haar tweede nestje. Er zijn maar liefst 5 reutjes en 5 teefjes geboren. Bij Cesky Fousek zijn nesten van 10 stuks of meer zeer gebruikelijk maar voor ons is het de eerste keer. De verhouding reutjes/teefjes is een groot cadeau. De afgelopen jaren hebben we vooral nestjes gehad waarbij veel reutjes en weinig teefjes geboren werden. Alle pups groeien inmiddels goed en Arrette toont zich opnieuw een zorgzame en rustige moeder.

Alle pups van dit nest zijn gereserveerd.

De namen van de pups zijn: Reuen: Hunter, Hector, Haiko, Harko en Hachi. Teven: Haika, Hazel, Hembra, Hruby en Haydi.

Regelmatig zullen er nieuwe foto's en filmpjes geplaatst worden op de Lottes Facebookpagina in het foto album van het H-nest

Moeder: Arrette Venaticus Major

Geb: 2-6-2017
Vader: Hardy z Koblova
Moeder: Int. Kamp. Vitesse Venaticus Major

HD-A (Norberg: 40), ED-vrij, schouder OCD-vrij
Embark getest op 234 genetisch erfelijke aandoeningen (waaronder DM en HUU): allemaal vrij bevonden.

3 Zeer Goed Field Trial Gibier Tiré (20-10-2022, Gouy en Artois Fr.)
LZ-III.c 222 punten (6-8-2022, Plzen CZ)
PZ+SVP-I.c CACT  293+96 punten (13+14.8.2022, Tesany CZ)
2e Zeer Goed Jeugd veldwedstrijd (25-9-2019)
SJP-B 72 punten (13-9-2019)
SJP-C 44 punten (10-8-2019)
SJP-B 70 punten (17-8-2019)
Goed Jeugd veldwedstrijd (14-10-2018)
HZP 192 ptn (7-10-2018, DE)
3e Goed Jeugd veldwedstrijd (6-10-2018)
VJP 73 ptn (7-4-2018, DE)
Jachtaanlegtest CFVN (6-5-2018)

Arrette is een zeer sociale, vriendelijke hond met een zacht karakter. Ze werkt erg graag en doet tijdens de trainingen ook erg haar best om het goed te doen. Tijdens de jacht toont ze meer zelfstandigheid en is een goede fanatieke doorzetter bij het vinden van aangeschoten wild. Ze geeft niet op tot dat ze de eend in het riet uiteindelijk gevonden heeft (20 min. onafgebroken zoeken is geen uitzondering). Trots komt ze de uiteindelijk gevonden buit ter hand stellen. Arrette is op de wedstrijden en shows een betrouwbare hond gebleken met steady resultaten. Goede SJP B-diploma’s (70+ punten), VJP (73 punten), HZP (192 punten), veldwerk 2e plaats ZG en op shows nagenoeg uitsluitend Uitmuntend behaald. Inmiddels is de titel Internationaal Kampioen door de FCI bevestigd. Op de Kampioenschapsclubmatch 2020 van de CFVN werd Arrette door keurmeester Will Hochtstenbach gekozen tot Beste teef van het ras. En op de Kampioenschapsclubmatch 2021 van de CFVN werd ze opnieuw beste teef (keurmeester Dinanda Mensink). Haar nest met Eddy (E-nest 2020) werd ook zeer positief beoordeeld op de KCM.
Ze is na het behalen van deze CAC nu definitief Nederlands Kampioen. Naast HD-A en ED-vrij ook schouder OCD-vrij bevonden.
Arrette heeft zich met 4 jaar ontwikkeld tot een geweldige jachthond voor het aangeschoten wild. Met haar ranke atletische lijf kan ze een grote snelheid ontwikkelen die in dit geval enorm in haar voordeel is. Verre uitzeilende fazanten werden op eigen initiatief door Arrette er uit gepikt, achtervolgd en vervolgens opgezocht in de bosjes aan de andere kant van de weg, bij de boerderij achter de mesthoop of in het stuk groenbemester een eind verder op. Ook op de hazen bleek zij een volhardende werker die de aangeschoten hazen van ver mee terugbracht. Geen gehannes met wild, gewoon pakken en direct terug naar de baas, ondertussen goed oplettend of er elders nog iets interessants gebeurt. Ze zal het wild niet loslaten en het allemaal keurig levend ter hand stellen.

Vader: ETAN des Camilloux de la vieille forge

Geb: 01-07-2009
Vader: Cid od Olsi
Moeder: Cheyenne des Camilloux de la vieille forge
TAN
HD-A
Met deze dekking wil ik terug gaan op het eerdere succes dat wij hadden door onze bloedlijn te combineren met het Franse bloed uit de kennel van Camilloux de la vieille forge. (T-nest en V-nest)
Etan is HD onderzocht en vrij bevonden. HD-A.
Hij heeft de Test d'Atitude Naturel (TAN) behaald als jonge hond is en is daarna verder ingezet als praktijk jachthond.
We hebben toestemming van de CFVN om hem te gebruiken. De inteeltcoëfficient met Arrette is  4,5% (8 gen.).

Translate »