aug 222023
 

Na het succes van vorig jaar ging ik opnieuw naar de veld- en waterproeven (PZ en VP) in Tsjechie om te zien of we ons succes konden evenaren.
In het weekend van de 12-13 aug de Pohar van de van MSKAO en het weekend van 19-20 aug de Pohar van OMS Trebic. Beide wedstrijden zijn 2-daagse wedstrijden waarbij op zaterdag de Najaarsveldproef (PZ) gehouden wordt en op zondag de Waterproef (VP)
Arrette heeft super stabiel gewerkt. Zaterdag alle veldonderdelen (jagen solo en in groepsverband, voorstaan, verloren zoeken van konijnen en fazant, slepen van konijn en fazant en dan de dag afsluiten met apport uit water). Arrette had alle onderdelen volle bak, maar we kwamen geen haas tegen dus konden ook niet laten zien dat ze steady is op haas. Reglementair krijg je dan automatisch een 3.
Zondag de waterproef. Dit begon met een gesimuleerde drijfjacht waarbij steadiness en rust beoordeeld wordt op post (het ging goed met 18 honden op de rij maar was wel even spannend want door alle schoten gingen er veel eenden vliegen en dat had duidelijk haar interesse, tevens was de hond naast mij erg onrustig). Toen dirigeren op water, apport uit water, verloren zoeken in riet en 5 minuten stöberen in riet. Ze deed het allemaal voor de volle punten.
Einduitslag van de 18 deelnemers was dat we het eerste weekend 2e werden met Res. CACT achter een hond die wel steadiness op haas had kunnen laten zien en daarmee 3 punten meer had.
Het weekend erna werkte ze opnieuw buitengewoon betrouwbaar en behaalde precies dezelfde score 297/300 punten. Deze keer kreeg ze het CACT.
Super trots op Arrette ben ik dat ze met nauwelijks oefenen in de laatste maanden (zij een nest en ik een operatie aan mijn voet) gewoon laat zien dat ze een super betrouwbare werker is.
Arrette heeft nu in 2 kalenderjaren op 3 veld- en waterproeven 2x CACT en 1x Res. CACT gehaald. Helaas blijkt het Res. CACT in Tsj geen waarde te hebben, uitgezonderd als de hond de het CACT krijgt al werkkampioen is.
We gaan volgend jaar met zowel Pepper als Arrette proberen nog een CACT te halen om ze beide werkkampioen te maken.

Sorry, the comment form is closed at this time.