STORM *2008 †2021

 

Int. Kamp., Ned. Kamp. Storm Venaticus Major – JW’09 ES’10

STORM

Geboren: 10-10-2008 geslacht: teef
stamboom: NHSB 2723198
Volgens de Tsjechisch fokkerij ingedeeld in foklinie VII. of IX.
(VII. 37,5%, IX. 37,5% en I. 25%)
Vader: Ogar z Brezove strane foto
Moeder: Int. Kamp. Asta z Krotejovskych lesu – ES’09
Fokker en eigenaar: Lotte van Dijk
Voorjager: Johan Kraay / Lotte van Dijk
HD-B, ED-vrij

Winnaar Veelzijdigheidsprijs Brons CFVN

Nesten
T-nest 2010 (8 pups)
W-nest 2013 (9 pups)
Z-nest 2016 (8 pups)

storm portertVeldwedstrijden
Voorjaar (jeugdklas): 2x 1e Uitmuntend, 3x Zeer Goed
Najaar (openklas): 1e Zeer Goed

Apporteren
KNJV B-diploma

VJP & HZP

Exterieur
Internationaal en Nederlands Kampioen
Jeugdwinster ’09, Europasieger ’10
Reserve beste teef Kampioenschapsclubmatch CFVN 2014

Praktijkjacht
kleinwild + vos

Storm is een dochter van Asta en een pup uit het eerste nest dat ‘Venaticus Major’ gefokt heeft. Storm is een zeer sociale en lieve hond die in huis de clown uithangt. Eenmaal buiten gaat de knop om en is zij een geconcentreerde harde werker. Ze leert snel, apporteert van nature – doet dat graag en netjes – en is uiterst zacht in de bek. Ze is net als al onze honden, gek op water.

In het veld jaagt ze met een hoge kophouding en staat mooi voor. De grootte van de slagen past ze moeiteloos aan naar de omstandigheden van het terrien.

STORM

Als het wild voor haar uitloopt tijgert ze er achteraan totdat ze het vastgepind heeft.
Zo fel en vol jachtpassie als ze in het veld is, zo aanhankelijk is ze in huis. Het liefst kruipt ze op schoot en ze is één en al liefde voor mensen en andere dieren.

Negen maanden oud en ze ging mee op duivenjacht. Één keer snuffelen aan een duif in de lokstal en ze begreep dat het daar niet om ging. In de hoge, deels platgewaaide, tarwe moest ze opzoek naar geschoten duiven. De eerste middag dat ze mee ging dacht ze nog dat zij wel wist waar ze een apport kon vinden en vertrok ze soms 100m het veld in. De 2e jachtdag had ze al begrepen dat je meer succes hebt als je blijft zoeken in de omgeving van waar de baas je aanwijst te zoeken. Die tarwe maakt het moeilijk om verwaaiing te krijgen dus moet een hond soms een stuk meerdere keren afzoeken voordat hij de duif gevonden heeft. In het hutje gedroeg ze zich voorbeeldig en ging zelfs soms even slapen als er geen duiven in aantocht waren.

STORM

Ze is nog altijd Johan zijn trouwe kameraad op de duivenjacht en alle wild komt binnen.

Op de leeftijd van 10 maanden behaalde Storm haar C-diploma op haar eerste en enige KNJV proef van dat jaar. Kort daarop volgde ook een kwalificatie op een jeugd veldwedstrijd. Het eerste proeven/wedstrijdseizoen werd afgesloten met deelname aan de jachtaanlegtest van de CFVN. Daar slaagde ze (evenals 3 nestgenoten) met glans waarbij ze op alle onderdelen de hoogste score behaalde. Op de leeftijd van 12 maanden had ze aan 5 wedstrijden/proeven deelgenomen en 4 diploma’s op zak. Geen verkeerde start van een carrière.

Toen op 15 oktober 2009 het jachtseizoen open ging zagen we dan ook geen bezwaren om haar niet gelijk dit jachtseizoen in te zetten. In november (13 maanden oud) liet ze zien dat zij een overtuigende natuurlijke scherpheid op roofwild heeft. Samen met Asta heeft ze op 2 achtereenvolgende jachtdagen in 2009 de vossen flink achter de vodden gezeten.

Naast de jacht op vossen werd er gedurende andere jachtdagen ook op fazanten gejaagd. Storm moest drijven, voorstaan en apporteren. Ze is ondanks het soms grote tumult met andere honden en vele schoten goed in de hand. Ze toont eigen initiatief, is soms even zomaar weg en komt dan aanzetten met een ‘ziek geschoten’ fazant die ze zelfstandig heeft nagezocht.

In de jaren daarna behaalde zij nog vele diploma’s en titels (zie bovenstaand overzicht).