JACHTHONDENTRAINING

 

In 2011 is het door ons geschreven en in eigen beheer uitgegeven boek Veelzijdig naar de top – werken met Continentale Staande Jachthonden verschenen.

In dit boek hanteren wij een unieke aanpak waarbij de Continentale staande hond van jongs af aan de opleiden tot allround werker krijgt. De verschillende facetten van apporteren, veldwerk en zweetwerk worden uitgewerkt en in een trainingsschema gegoten dat afgestemd is op de levensfase van de hond.

Door de vele belangstelling van mensen om juist veelzijdig hun hond te ontwikikkelen zijn wij in oktober 2014 gestart met wekelijkse trainingen gericht op de allround inzet van de Continentale staande hond. Van pup tot wedstrijd- of jachtpraktijkhond volgens de methode zoals beschreven in het boek Veelzijdig naar de top.

Ook geven wij workshops waar speciale aandacht uitgaat naar één of enkele onderdelen van een discipline. Je kunt daarbij denken aan veldwerk, steadiness training, waterwerk specials en meervoudig apporteerwerk.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor privéles. Waarbij we één-op-één kunnen werken aan dingen die extra aandacht nodig hebben of in groepsverband soms wat lastiger te trainen zijn.

Ons streven is een hond die weet wat je van hem wilt, en dat enthousiast en betrouwbaar uitvoert, een hond die in balans is, een hond die je naar zijn top hebt laten groeien. Een hond waar je zowel in de praktijkjacht als op de wedstrijden trots op mag zijn.

De training gebeurt in kleine groepjes, zodat zowel hond als voorjager intensief bezig zijn en – heel belangrijk – steeds individuele begeleiding kunnen krijgen. Immers, elke hond, elke voorjager en elke combinatie van beiden is uniek, en vraagt een eigen benadering. Je krijgt ook op maat gesneden huiswerk mee.

Trainingslocatie: Spijk/Lobith.

 U bent altijd welkom een een gratis kennismakingsles mee te doen.

Meer informatie is te vinden op: www.veelzijdignaardetop.nl

Wat trainen we zo al op de verschillende niveau’s

Puppy’s (9 wkn – 5 mnd)
Socialisatie, contact baas-hond, basiscommando’s (komen, zitten, liggen, vooruit), wennen aan water (zwemmen), kennismaken met wild, vasthouden en brengen van een apport, werken op een spoortje.
pup pakt dummy uit water (Patries Kok) 3x4  0-8 weken 8l

Jonge honden/beginners (6-18 mnd en beginners)
Contact baas-hond, zwemmen (over water), netjes omgaan en brengen van het apport, blijven uit zicht/met verleiding, vooruit, links-rechts, zitten op afstand, markeren, zoeken dichte dekking en in open veld, voorstaan.
vasco pointing  P1060053

Licht gevorderden
We gaan steeds meer van de honden vragen. Aan de orde komen nu onderwerpen zoals: markeren, verloren zoeken, uitwerken van een sleepspoor, voorbereiding op dirigeren, zitten op afstand (tot 100m), apporten over breed water en alle combinaties hiervan (in dubbele apporten).
Voor het veldwerk op veerwild worden regelmatig workshops door ons georganiseerd.
 

Gevorderden
De verschillende onderdelen worden verder uitgebouwd, met de eisen gesteld voor proeven en wedstrijden als richtlijn, ook voor de jachtpraktijk. De oefeningen richten zich op zaken als absolute steadiness, systematisch zoeken, prompt en correct opvolgen van aanwijzingen en commando’s, doorzetten onder moeilijke omstandigheden (zoals aannemen van zware dekking), schakelen (b.v. van dirigeren naar verloren zoeken of een sleep oppakken, of het aannemen van wisselende begroeiing) enz.
Voor het veldwerk op veerwild worden regelmatig workshops door ons georganiseerd.