BRIXA

 

Brixa z Prombereckych lesu (roepnaam Britta)
Geboren: 2-5-2015   geslacht: teef
Stamboom: CLP/CF/62886
Vader: César z Piskové zahrady
Moeder: Cira z Nivy
Fokker: A. Zeman
Eigenaar: Lotte van Dijk en Johan Kraay
DNA-profiel vastgelegd
DNA-test voor ruwhaar (bearded): homozygoot
DNA-test DM: drager
HD-A, schouder OCD-vrij

Winnaar Veelzijdigheidsprijs CFVN Brons (2016)

Nesten
B-nest 2017
D-nest 2019
G-nest 2021

Jachtaanlegtest CFVN 23-4-2016
Exterieur: 3 Uitmunted (KCM CFVN 2016), 1 Uitmutend Res CAC, 1 Zeer Goed
SJP: C-diploma, B-diploma
Veldwerk jeugdklasse: 2e Goed, Goed
HZP 194 punten, Suchensieger!

We hebben Brixa in maart 2016 meegenomen uit Tsj. Ze was toen 10 maanden oud.
Het is een klein teefje met een zeer gespierd lichaam.
Ze heeft een super vrolijk en lief karakter en wil je graag plezieren.

In Tsj woonde ze in de kennel. Bij ons heeft ze zich in zeer korte tijd ontpopt tot een echte knuffelhond.

Een maand nadat wij haar meenamen heeft ze de jachtaanlegtest gedaan. Daar slaagde ze glansrijk en heeft laten zien dat een maandje begeleiding/blootstelling en aandacht voldoende is om de veldwerkwaliteiten, spoorwil, apporteerwil en durf om te zwemmen naar boven te halen.

In augustus was het tijd voor de eerste duivenjacht en een jachthondenproef. Nog levende duiven werden zonder moeite uit de maïs gehaald. Ook een C-diploma met 3e prijs volgde. Waarbij enkel een onvoldoende voor ‘apport over breed water’ een B-diploma in de weg stond.

Na een stoomcursus ‘over water’ en ‘veldwerk’ tijdens onze vakantie in Tsjechië volgde begin september een B-diploma en eind september een kwalificatie op een jeugdveldwedstrijd.

Begin oktober volgde nog een kwalificatie op een jeugdveldwedstrijd en het seizoen werd afgesloten met een formidabele prestatie op de HZP in Holtrop.
Deze proef bij de CF Club van Duitsland heeft ze gewonnen met 194 punten. Alle onderdelen een 10 geeft een totaal van 180 punten, bij bijzondere prestaties wordt wel eens een 11 of 12 gegeven. Brixa had diepe indruk gemaakt met haar werken en kreeg 5x een 11 (nase gebrauch, suche, vorstehen, führigkeit en arbeitsfreude) en zelfs een 12 voor stöberen in water op de levende eend. Met een totaalscore van 194 punten is zij tevens beste hond van het seizoen geworden bij de Duitse Cesky Fousek Vereniging.

Brixa’s afstamming is vrij nieuw voor de Nederlandse populatie. Zij geeft dus een mooie nieuwe input voor ons Nederlanse bestand van Cesky Fouseks.