E-nest geboren

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor E-nest geboren
dec 012020
 

In de late avond van 26 november is Arrêtte bevallen van 7 pups.
De hele dag was ze al onrustig maar in de avond zette de bevalling pas goed door.
Er zijn 6 reutjes en 1 teefje geboren.
De pups hadden al een hoog geboorte gewicht en zijn in de afgelopen dag ook al goed gegroeid. Ondanks dat dit Arrêtte haar eerste nestje is, is ze een voorbeeldige rustige en zorgzame moeder.
Op Lotte haar Facebook pagina zal weer foto-album geplaatst worden waarin de pups de eerste 8 wkn te volgen zijn.

De vader van dit nest is de Tsjechische reu Eddy od Aliny z Nehvizd.

Alle pups van dit nest zijn al gereserveerd.

Jachtaanlegtest

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Jachtaanlegtest
okt 042020
 

4 honden uit het C-nest (Chester, Carlin, Cayenne Pepper en Castor) en 4 honden uit het D-nest (Dunk, Dali, Dexter en Dizzy) namen deel aan de jachtaanlegtest van de Cesky Fousek Vereniging.
Ze werden beoordeeld op veldwerk eigenschappen, waterwil, schotvastheid, sleepspoor, interesse in dood en levend wild, werkwil en dresseerbaarheid. Alle 7 zijn met vlag en wimpel geslaagd. Ze namen allemaal ruim veld en deden die in een vlotte galop met hoge kophouding, hadden veel interesse voor de patrijzen, zwommen goed, apporteerden allemaal de eenden en toonden allemaal duidelijk plezier in het werken.

Daarnaast werden ze ook gezien door een exterieurkeurmeester die zeer te spreken was over de bouw van de honden.

Nogmaals wil ik de organisatie bedanken voor deze zeer geslaagde dag en de eigenaren van de honden voor enorme inzet en toewijding.

Arrêtte is gedekt door Eddy

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Arrêtte is gedekt door Eddy
okt 032020
 

Eind september zijn we naar Tsjechië afgereisd voor de dekking van Arrêtte. De eerste dekking ging een beetje stuntelig maar op 28 en 29 september hebben ze 2 prima dekkingen gehad. Als alles goed gaat mogen we eind november /begin december pups verwelkomen.

Kijk voor info op pagina PUPS (VERWACHT)

Dexter 1U CAC in Maastricht

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Dexter 1U CAC in Maastricht
sep 272020
 

Dexter Venaticus Major behaalde op de show in Maastricht op zondag 27 september een 1 Uitmuntend CAC BOB in de jeugdklasse onder keurmeester Siewert Falk (DE)

Chester 1U CAC in Maastricht

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Chester 1U CAC in Maastricht
sep 272020
 

Chester Venaticus Major was op de show in Maastricht op 26 september en haalde daar onder keurmeester Will Hochstenbach een 1 Uitmuntend CAC CACIB BOB.

Pepper 2ZG op Jeugdveldwedstrijd

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Pepper 2ZG op Jeugdveldwedstrijd
sep 272020
 

Woooohooo. Een midweek Zeeland om met Pepper mee te doen aan 4 jeugdwedstrijden. Na een hoop spektakel (denk aan turbo, grand quête, wild vinden en dit uitstoten, af en toe beetje ZZP en nog meer wild vinden) viel zaterdag 26 september alles op zijn plek.
2e ZEER GOED op de jeugd veldwedstrijd van de Korthals Griffon Club en Cesky Fousek Vereniging in St. Annaland.

Pepper behaalt HZP met 181p en 2e plaats

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Pepper behaalt HZP met 181p en 2e plaats
sep 242020
 

Medio augustus hoorde wij dat het niet meer was toegestaan om een hond op de HZP voor te jagen zonder zelf een jachtakte te hebben. Na wat overleg is Johan verder gaan trainen met Pepper en heeft 19 september de Herbstzuchtprüfung gelopen bij de Duitse Cesky Fousek vereniging in Rheine.

Johan en Pepper hebben een super goede proef gelopen en hebben de 2e plaats behaald. Ze hebben enkele puntjes verloren op samenwerking (wat natuurlijk niet zo gek is). Maar ik ben super trots dat Johan met zijn leeftijd (81jr) dit mooie resultaat heeft weten te bereiken met onze jonge, enthousiaste, zeer gepassioneerde stuiterbal Pepper.

Onderstaand de cijferlijst
Neus 10
Zoeken 10
Voorstaan 10
Führigkeit 9
Arbeitsfreude 11
Stöberen 11
Verloren zoeken water 10
Sleep konijn 10
Sleep eend 10
Afwerking apport 9
Totaal 181 punten

dav

Dexter 1e Zeer Goed op veldwedstrijd

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Dexter 1e Zeer Goed op veldwedstrijd
sep 242020
 

Op de jeugdveldwedstrijd in Nivelles (België) behaalde Sarah en Dexter Venaticus Major een 1e plaats Zeer Goed bij keurmeester Gert-Jan Scheffer.

Diezelfde dag behaalden zij ook de TAN.

Kort daarna deed dezelfde combinatie mee aan de Basis Veldwerk Test (BVT) in Dodewaard en behaalde deze met vlag en wimpel.

dav

Venaticus Major in de spotlights op KCM 2020

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Venaticus Major in de spotlights op KCM 2020
sep 132020
 

Chester & Arrêtte winnen de clubmatch

Er waren slechts 5 Venaticus Major nakomelingen aanwezig op de Kampioenschapsclubmatch van de CFVN maar ze vielen behoorlijk op.

De 2 volle broers met 4 jaar ertussen (X-nest en C-nest van Vitesse & Dix) werden beide eerste geplaatst in hun klasse met een uitmuntend en vervolgens stonden ze samen op het ere schavot. De jonge reu Chester werd Beste reu en kreeg het CAC en zijn grote broer Xilac Falkor werd Vice beste reu en kreeg het Res. CAC.

Arrêtte en Pepper werden beide ook eerste in hun klasse met een Uitmuntend. Bij de verkiezing van beste teef won Arrêtte en kreeg zij dus het CAC. Na het behalen van deze CAC is Arrêtte definitief Nederlands Kampioen.

Dit werd gevolgd door de verkiezing Clubwinnaar 2020. Chester en Arrêtte tegen elkaar. Chester won dit op basis van krachtig en lenig gangwerk.

Dit waren de highlights. Een resultaat waar wij enorm trots op zijn en in 16 jaar Cesky Fouseks nog niet eerder behaald hebben. Onderstaand de resultaten en keurverslagen van alle 5 de Venaticus Majors.

Keurmeester: Wil Hochtstenbach
Foto’s: Sanne vd Berg Dog Portrait, Sarah Fonteyne

Dexter Venaticus Major, jeugdklasse reuen
13 maanden, elegant type, zag in hoofd graag de voorsnuit wat langer t.a.v. de schedel, goede borst diepte maar meer voorborst gewenst. Hoekingen in balans. Haar van goede kwaliteit, goed garnituur. Mooi temperament, voor gangwerk en type 4e Zeer Goed

Chester Venaticus Major, jonge hondenklasse reuen
62 cm schofthoogte, 18 maanden oud. Reu met goede kracht en lenigheid, goed reuenhoofd met goede verhouding schedel voorsnuit. Goed amandelvormig oog. Hoekingen goed in balans. Goede lepelvoet. Goede vacht en garnituur. Goede beweging en kracht.
1 Uitmuntend CAC Beste reu, Clubwinnaar 2020

Xilac Falkor Venaticus Major, kampioensklasse reuen
64 cm schofthoogte, 5 jaar oud. Mooie reu, toont kracht en uithoudingsvermogen. Goed reuenhoofd passend bij type. Voorsnuit net voldoende lengte en ramsneus, mooie amandelvormige ogen. Goede hals, mooie bovenbelijning. Uitmuntend gangwerk. Goede vacht en garnituur.
1 Uitmuntend Res. CAC

Cayenne Pepper Venaticus Major, jonge hondenklasse teven
58 cm schofthoogte, 18 maanden oud. Teef die goed in conditie is, goed gebouwd met goede borst en voorborst, die iets meer hoeking heeft in de achterhand. Goed vrouwelijk hoofd, voldoende lang, amandelvorming oog, goed behang en garnituur. Lepelvoet, voldoende stuwend gangwerk.
1 Uitmuntend

Cayenne Pepper

Arrêtte Venaticus Major, gebruikshondenklasse teven
61 cm schofthoogte, 3,5 jaar oud. Goed in balans zijnde teef. Goed behang en garnituur. Hoekingen in balans. Goede borstdiepte en voorborst, goed in beharing. Lepelvoet en goede gangen. 1 Uitmuntend CAC Beste teef

Dali naar nieuw gezin

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Dali naar nieuw gezin
mei 252020
 

Begin april kwam bij toeval een leuk gezin op ons pad dat op zoek was naar een jonge hond. Wij hebben in 2019 van beide nesten een pup aangehouden om uiteindelijk 1 daarvan te kiezen. Dali Venaticus Major is een geweldig fijne, mooie en zeer getalenteerde hond. Maar met Pepper hadden wij persoonlijk meer een klik. Zo kwam het dat Dali verhuisd is naar Velsen Zuid en nu bij Peter, Ellen, Suze en Pien woont die dolgelukkig zijn met haar.

Translate »