Faja naar Finse show

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Faja naar Finse show
mei 152022
 

Faja Venaticus Major heeft op haar eerste show in Finland een hoop prijzen in de wacht gesleept.

Faja woont in Helsinki bij Simo en Terttu. Faja is hun 3e Cesky Fousek.

In 2011 importeerde zij Una Venaticus Major (roepnaam Emmi) en in 2015 kwam daar Wanda Rosa Venaticus Major bij.
Toen Una op 10 jarige leeftijd overleed door een agressieve vorm van kanker kwam de wens voor een nieuwe Cesky Fousek pup. En dat is Faja geworden.

Met de honden wordt door Simo in het jachtseizoen intensief gejaagd op verschillende hoenders (korhoen, auerhoen, sneeuwhoen etc).

 

 

F-nest op Jachtaanlegtest

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor F-nest op Jachtaanlegtest
mei 152022
 

Een week na de Jonge hondendag werd de Jachtaanlegtest gehouden. Na wat te kunnen proeven aan een evenement op de 8e mei mochten de honden 15 mei examen doen. De Jachtaanlegtest stond op het programma voor:

Fedde Diego Venaticus Major met Marco Vandijck
Floyd Venaticus Major met Gerrit Breebaard
Fyra Venaticus Major met Bert Jonkman
Floris Guus Venaticus Major met Coby vd Kwaak

Alle 4 hebben ze hun beste pootje voor gezet al waren enkele voorjagers wel wat verbaasd dat de honden slechts verstrakten bij de kwartel ipv die echt voor te staan. Zo zie je maar dat ze na meerdere ontmoetingen met natuurlijk wild er niet meer in trappen als er een kwartel in een kooitje zit.

Maar allemaal hebben ze laten zien uit het goede hout gesneden te zijn: graag te zwemmen, hun neus goed te kunnen gebruiken, ruim tot zeer ruim te jagen, wild te willen apporteren en plezier te hebben in het werk en de samenwerking met hun voorjager.

G- en F-nest op Jonge hondendag

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor G- en F-nest op Jonge hondendag
mei 082022
 

8 mei werd er in Lochem door de Cesky Fousek vereniging een jonge hondendag georganiseerd. Een leuke actieve dag voor mensen met een jonge Cesky Fousek. Er kon kennis gemaakt worden met zweetwerk, veldwerk en apporteren te land en te water. Naar naast was er een exterieur keurmeester die iedere hond een individueel verslag gaf en het nest als geheel beoordeelde.

Het was ontzettend leuk om de 2 nesten weer te zien.

Van het G-nest (5 mnd oud) zouden alle 4 pups komen + vader Hunter. Helaas werd 1 van de baasjes de dag ervoor ziek dus moesten we het zonder Gepke en haar eigenaren doen.

Van het F-nest (11 mnd oud) waren alle in Nederland wonende honden aanwezig (Faja woont in Finland) en tevens was Ramona Wehe uit Duitsland gekomen met vader Baron Vallis Babtismi.

Wij, de honden en de baasjes hebben genoten van de leuke dag en het weerzien met elkaar.

Frey Luca behaalt VJP

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Frey Luca behaalt VJP
mei 012022
 

Op 1 mei maakte Deborah met Frey Luca Venaticus Major hun debuut in de werkproeven. Ze zijn afgereisd naar Nettetal (DE) voor een VJP.
Een geweldige dag met ontzettend gastvrije mensen eindigde in een mooi diploma. De hazen werkte niet zo goed mee dus het hazenspoor werd afgesloten met een 7. Echter voorstaan werd beloond met 11 punten. De VJP werd behaald met 66 punten.
Deborah en Ruud van harte gefeliciteerd!

TAN in Frankrijk

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor TAN in Frankrijk
apr 102022
 
10 april werd door de Franse Cesky Fousek vereniging een TAN georganiseerd.
De Test d’Aptitude Naturel is een aanlegproef voor jonge staande honden waarbij de honden beoordeeld worden op hun wijze van veld afzoeken en voorstaan van veerwild.
Vier Nederlands deelnemers waren van de partij. Alle vier hebben ze dit voorjaar getraind op gebied van veldwerk met hun hond, hoe leuk is het dan als je het seizoen kunt afsluiten met een certificaat.
Twee lukte het om hun kwaliteiten te tonen op natuurlijk wild. De andere twee hadden de pech dat ze geen natuurlijk wild gevonden kregen, zij mochten alsnog de TAN afsluiten op uitgezet wild.
TAN gibier naturel
Evzen Lovec Venaticus Major Maschja Spekle Dag Winnaar
Floyd Venaticus Major Gerrit Breebaart
TAN gibier laché
Elin Venaticus Major Erika Buunders
Floris Guus Venaticus Major Coby de Groot
Hartelijke dank aan de organisatie voor de gastvrijheid !!!

Jachtseizoen 2021

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Jachtseizoen 2021
jan 012022
 

Jachtseizoen 2021 zit er weer op. In januari zullen er nog een paar momenten volgen maar de grootste bulk hebben we gehad.

De honden hebben geweldig gewerkt. Vitesse (9,5 jr), Arrette (4,5 jr) en Pepper (2,5 jr) alle 3 als volwaardige betrouwbare gebruikshonden. In juli startte het met de duivenjacht. Daarna kwam de eendenjacht al was de combinatie nog niet heel eager in het begin van het seizoen. Vervolgens gooide vogelgriep roet in het eten dus er is dit jaar erg weinig op eenden gejaagd. Wel hebben we in ons eigen veld 2 vossendagen gehouden waarbij de eerste dag er 2 vossen, dankzij de honden, binnenkwamen en de tweede dag de vossen het veld sneller verlieten en precies de gaatjes tussen de geweren wisten te vinden.

Vervolgens mochten we nog regelmatig mee op de fazanten en hazen. Arrette ontwikkelde zich dit seizoen tot een geweldige hond voor het aangeschoten wild. Met haar ranke atletische lijf kan ze een grote snelheid ontwikkelen die in dit geval enorm in haar voordeel is. Verre uitzeilende fazanten werden op eigen initiatief door Arrette er uit gepikt, achtervolgd en vervolgens opgezocht in de bosjes aan de andere kant van de weg, bij de boerderij achter de mesthoop of in het stuk groenbemester een eind verder op. Ook op de hazen bleek zij een volhardende werker die de aangeschoten hazen van ver mee terugbracht. Geen gehannes met wild, gewoon pakken en direct terug naar de baas, ondertussen goed oplettend of er elders nog iets interessants gebeurt. Ze zal het wild niet loslaten en het allemaal keurig levend ter hand stellen.

Pepper apporteert graag maar toonde in de grote groenbemestervelden duidelijke voorkeur voor het zoeken en voorstaan. Als de vogel eenmaal vloog en er een andere hond misschien dichterbij was voor het apport dan draaide ze direct om, om weer een nieuwe vogel te zoeken en die voor te staan.

Vitesse krijgt een beetje veteranen trekjes. Als Lotte met meerdere honden tegelijk in de drift loopt, kiest Vitesse er voor aan een andere kant te gaan lopen dan waar Lotte loopt. Zo kan ze zonder bemoeienis haar ding doen. En dat werk doet ze prima. Ze komt zich na de drift weer melden (tenzij ze op eigen initiatief nog even assisteert bij een nazoek) of als ze tijdens de drift een apport heeft dan komt ze deze bij Lotte brengen.

G-nest geboren

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor G-nest geboren
dec 162021
 

Op 10 december zijn de pups van Hunter vh Rotherink en Brixa z Prombereckych lesu geboren.

Helaas verliep de bevalling niet volledig vanzelf. Na de eerste 2 pups liep de 3e letterlijk vast. Ondanks alle inzet van Brixa en Lotte om de pup er uit te krijgen hebben we een keizersnede moeten laten doen. Deze is goed verlopen en er zijn daarbij nog 2 prachtige en levendige pups ter wereld gekomen.

Brixa is een zeer toegewijde moeder en lijkt goed te herstellen van de ingreep.

De namen van de pups zijn:
Reutje: Gabor
Teefjes: Gayka, Gepke en Guusje

Alle pups zijn gereserveerd.

Voor fotoalbum van het nest klik op de foto

Pepper en Lovec op show in Bleiswijk

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Pepper en Lovec op show in Bleiswijk
nov 112021
 

Op de internationale hondententoonstelling van Bleiswijk hebben Pepper en Lovec mooi gescoord.

Zaterdag 6 november
1 U CAC, BOB  Evzen Lovec Venaticus Major (jeugdklas)
1 ZG Cayenne Pepper Venaticus Major (gebruikshondenklas)

Zondag 7 november
1 U CAC, BOB  Evzen Lovec Venaticus Major (jeugdklas)
1 U CAC-CACIB Cayenne Pepper Venaticus Major (gebruikshondenklas)

Lovec had op de clubmatch van de CFVN in september al een 1e Uitmuntend in de jeugdklasse behaald. Met deze 2 mooie resultaten erbij is hij Nederlands Jeugdkampioen geworden.

 

E-nest op Jachtaanlegtest

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor E-nest op Jachtaanlegtest
okt 142021
 

10 oktober waren alle 7 honden uit het E-nest Venaticus Major (Eddy x Arrette) aanwezig op de jachtaanlegtest. We hadden prachtig weer en het was erg leuk de honden en hun baasjes terug te zien. Allemaal hebben ze hun beste beentje voor gezet en dit resulteerde in mooie resultaten.
6 van de 7 honden zijn met vlag en wimpel geslaagd. De 7e had ook een prachtige score maar was te onwennig in het apporteren van een eend en mag de proef volgend voorjaar herkansen.
Wij danken alle eigenaren voor hun inzet en komst en zijn erg blij met de resultaten.

Translate »