Dekreu voor Arrêtte bekend

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Dekreu voor Arrêtte bekend
jun 062020
 

Wij zijn van plan om Arrêtte bij haar aankomende loopsheid (okt 2020) te laten dekken. We hadden al een tijdje een super goede reu op het oog voor haar. Afgelopen week kwam er bericht van de Cesky Fousek Vereniging dat ze de aangevraagde reu goedkeuren.

Athos Gothywen is een zeer vriendelijke sociale stabiele reu in de omgang maar met veel jachtpassie. Hij heeft een vlotte galop een mooie stijl van werken. Hij is gek op water en is een echte doorzetter. Athos is een praktijkjachthond die in 2019 op verzoek van zijn fokster de werkdiploma’s gehaald heeft om als dekreu ingezet te mogen worden.
Hij is toen een paar maanden in training geweest bij de fokster en zij heeft geweldige resultaten met hem behaald. Waaronder een CACT en een Res. CACT.

Athos is een bruine hond uit lijn 2. Zijn vader is Aran z Petrovskeho zamku (bruin) en zijn moeder: Artemis Farni dvur (schimmel)

In combinatie met Arrêtte is de inteeltcoëfficient zeer laag 1,5 % (8 generaties). Uit deze combi kunnen zowel bruine als schimmelkleurige pups geboren worden.

Onderstaand een video van Athos. Ga naar de pagina PUPS VERWACHT voor meer informatie

Dali naar nieuw gezin

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Dali naar nieuw gezin
mei 252020
 

Begin april kwam bij toeval een leuk gezin op ons pad dat op zoek was naar een jonge hond. Wij hebben in 2019 van beide nesten een pup aangehouden om uiteindelijk 1 daarvan te kiezen. Dali Venaticus Major is een geweldig fijne, mooie en zeer getalenteerde hond. Maar met Pepper hadden wij persoonlijk meer een klik. Zo kwam het dat Dali verhuisd is naar Velsen Zuid en nu bij Peter, Ellen, Suze en Pien woont die dolgelukkig zijn met haar.

X-rays Arrette en Pepper

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor X-rays Arrette en Pepper
mei 252020
 

Medio maart ben ik met Arrette en Pepper naar Dierenkliniek Putten gegaan voor röntgenfoto’s. Een paar dagen later kregen we de officiële uitslag van de Raad van Beheer

Arrette ging op de gevoelige plaat met haar heupen, ellebogen en schouders.
HD-A, norbergwaarde van 40 (= maximum)
ED-vrij
Schouder OCD-vrij (verklaring Dierenkliniek Putten)

Pepper werd enkel onderzocht op HD omdat ze nog te jong is voor officiële ED-foto’s.
HD-A, norbergwaarde 30

Wij zijn erg blij met de deze resultaten.

Dit was voor Arrette de laatste stap alvorens we met haar een nestje fokken.
We gaan op zoek naar een passende reu en verwachten haar loopsheid in oktober 2020.

Storm TECA operatie

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Storm TECA operatie
mrt 082020
 

In de tweede helft van 2019 had Storm helaas weer last van oorontsteking. Deze keer bleek het echter te gaan om de pseudomonas aeruginosa bacterie. Dat is een hele nare bacterie die resistent is voor vele antibiotica. Een paar oorzalfjes kwamen als geschikt uit de kweek, echter een gehoorhang is een moeilijke plaats om te behandelen. Na heel zalven, antibiotica tabletten, autovaccin en homeopathie knapte Storm nog steeds niet op. Een afspraak bij een KNO-arts bij de SDU werd gemaakt.

Uit de CT-scan bleek dat het middenoor niet ontstoken was en de schedel van goede constructie en zonder verdere problemen intern. De verdenking was dat de bacterie inmiddels in het kraakbeen (verkalking kraakbeen zichtbaar) van de gehoorgangen was gaan zitten en daardoor niet te bestrijden was met zalf.  Nog 1 maal werd een zalf ingezet in combinatie met tabletten. Dit gaf echter geen verbetering. De enige oplossing voor Storm om van de oorpijn af te komen zou een Total Ear Canal Ablation (TECA) zijn. Een operatie waarbij de gehoorgang verwijderd wordt (zie foto, alles binnen de blauwe lijn wordt verwijderd). Ze zou dan volledig doof worden maar de pijn zou over gaan. Na lang wikken en wegen hebben we besloten de operatie uit te voeren. Beide oren, met 3 weken tussentijd, zijn in januari geopereerd.

Inmiddels is Storm goed hersteld en rent weer vrolijk rond. Wij zijn een vermogen armer, maar zij is verlost van de pijn.

Aangezien ze niks meer hoort, maar wel erg graag los loopt, gebruiken we de trilfunctie van de Dogtra halsband om haar te roepen. Gebarentaal is zeer functioneel voor de communicatie en Storm heeft zich inmiddels zeer goed bekwaamd in het terugvinden van ons via voetspoor. Dus ook in vreemde omgeving kan ze zonder problemen los.

Pepper BVT in de pocket

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Pepper BVT in de pocket
feb 222020
 

9 februari zijn we in de storm afgereisd naar Posterhold (Limburg) voor een Basis Veldwerk Test (BVT) met Pepper. 23 jonge honden deden die dag dit examen waarmee je voorrang krijgt bij inschrijving op jeugd veldwedstrijden. Op de BVT moeten de honden laten zien dat ze klaar zijn voor deelname aan jeugdwedstrijden. Ze moeten tonen goed te jagen op de wind, met jachtverstand het veld aan te nemen, met hoge kophouding op zoek te zijn naar verwaaiing, geen angst te hebben voor het schot en zich weer aan laten lijnen als de voorjager ze terug fluit.

Pepper werd door de keurmeester beschreven als een leuke gepassioneerde jonge hond die obstakels niet ziet als hindernissen maar als uitdagingen. Pepper nam het veld breed en met hoge snelheid aan, pakte de bosrand mee, ging de sloot over het naast gelegen veld op en toen dit niet mocht pakte ze in de volgende slag de sloot annex houtsingel helemaal mee naar voren om zo het veld mooi op te halen de gezien de schuin staande wind. Na het schot hadden de keurmeesters genoeg gezien en wenste ons veel plezier op de jeugdwedstrijden.

Ongeveer 2/3 van de deelnemende honden is geslaagd voor de BVT. Leuke opsteker was dat Pepper met haar 11 maanden en 1 week de jongste geslaagde hond van de dag was.

Arrette op show te Venray

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Arrette op show te Venray
feb 222020
 

Op de internationale hondenshow te Venray heb ik met Arrette deelgenomen in de gebruikshondenklasse.

Ze kreeg van keurmeester Herbert Klemann (DE) een prachtig keurverslag en de kwalificatie 1 Uitmuntend CAC-CACIB en werd beste van het ras (BOB).

Het keurverslag vrij vertaald:
Een zeer mooie rasvertegenwoordiger met vrouwelijke expressieve kop; lange hals; correct gehoekt; goede voorborst en borstdiepte; correcte vacht; vrije beweging.

Jachtseizoen 2019

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Jachtseizoen 2019
feb 012020
 

Afgelopen maanden hebben we weer enorm kunnen genieten van mooie jachtdagen. Beginnend met middagen op de duiventrek, vervolgens ochtenden op de eenden, patrijzen in België, fazanten- en hazenjachten op de akkers en in de bossen. Gemiddeld zo’n 2x per week ging Lotte er met de honden op uit. Arrette heeft laten zien inmiddels een volwaardige en zeer betrouwbare jachtmaat te zijn, Vitesse en Storm gingen ook regelmatig mee. Vanaf eind oktober mocht Pepper halve dagen mee op de fazantenjacht. Ze pakte het goed op en ging al gauw zelf mooi jagen en kwam zo nu en dan een apportje brengen. Zelfs kleine Dali ging met haar 5 maanden al een paar keer mee. Dapper door de bramen achter de andere honden aan en in de grote kar op elkaar gepropt tussen drijvers en honden. Een hele belevenis voor zo’n jonge hond, maar ze pakte het goed op en had er duidelijk veel plezier in. Onderstaand een fotocollage van de periode augustus tot en met december.

Kerst Winnershow 2019

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Kerst Winnershow 2019
dec 282019
 

21 december heb ik met Pepper deelgenomen aan de Kerst Winnershow in Gorinchem. De Cesky Fouseks werden gekeurd door Ricky Lochs-Romans

Pepper behaalde daar, met haar slechts 9 mnd, een mooie 1ste plaats Uitmuntend in de jeugdklasse en daarmee de titel Jeugd Winster 2019.

Ziggy Venaticus Major was vanuit Duitsland ook naar deze show gekomen. Zij kreeg een 1 Uitmuntend Res.CAC-Res.CACIB.

Voor Ziggy was dit de laatste voorwaarde die vervuld moest worden om een nestje met haar te fokken. Ziggy is een super lieve hond in de omgang en een geweldige werker (VJP, HZP en VGP behaald en steeds bij de eerste 3 geplaatste honden).

Als alles naar wens verloopt zal zij in het voorjaar 2020 gedekt worden.

Arrette Internationaal kampioen

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Arrette Internationaal kampioen
dec 142019
 

Op de show in Bleiswijk behaalde Arrette in de gebruikshondenklasse een 1 Uitmuntend CAC-CACIB BOB.

Door haar CACIB in Dortmund van 2018 en haar werkkwalificaties kunnen we binnenkort bij de FCI de titel Internationaal kampioen (CIB) aanvragen.

Arrette 2e Zeer Goed veldwedstrijd

 Geen categorie  Reacties uitgeschakeld voor Arrette 2e Zeer Goed veldwedstrijd
okt 032019
 

Op de veldwedstrijd van de Ned Ver Langhaar in De Heen heeft Arrette een 2e plaats Zeer Goed behaald in de jeugdklasse.

Het veldwerkseizoen liep niet zoals we gehoopt hadden. Eind augustus en begin september werkte Arrette heel goed en liet veelbelovend werk zien in de bieten, echter eind september zat de schijndracht haar een beetje dwars en ontbrak daardoor het ‘vuur’.
Lotte had daarnaast erg veel last van haar blessure tijdens het lopen in de bieten en de groenbemester.
Dit tezamen heeft ons dan ook doen besluiten om wat wedstrijden terug te trekken/te annuleren.
De gestelde doelen voor dit najaar zijn behaald: namelijk 2 goede SJP B-diploma’s en een ZG veldwerk.
Graag hadden we nog wat meer mooie dingen laten zien in het veldwerk dit najaar, maar dat moet dan maar wachten tot een later moment.

Translate »