PUPS EN MEER

 

Venaticus Major is                           Heeft u interesse in een pup? Check PUPS (VERWACHT)

Cesky Fousek kennel ‘Venaticus Major’ is een kleinschalige kennel die af en toe een nestje fokt en de oudercombinatie zeer zorgvuldig selecteert.
Ons doel is honden te fokken die uitermate geschikt zijn voor de jachtpraktijk, veldwerk- en apporteerwedstrijden en zeer plezierig en sociaal in de omgang zijn.

Wij leiden onze eigen honden niet alleen veelzijdig op voor de praktijkjacht maar ook voor jachthondenwedstrijden. In Nederland brengen wij ze uit op veldwerkwedstrijden voor staande honden, apporteerproeven en MAP’s van de KNJV en zweetspoorproeven.
Tevens brengen wij ze in het buitenland uit op verschillende soorten wedstrijden.
Af en toe bezoeken wij een tentoonstelling, vooral om te laten zien dat een echte werkhond ook mooi kan zijn.

Zie voor meer informatie over de honden die door ons gefokt zijn is te vinden op pagina nakomelingen.

Met fokken ga je niet over één nacht ijs

pupsWij stellen hoge eisen op het gebied van karakter, jachtaanleg en gezondheid aan zowel onze eigen teven als de reuen alvorens we überhaupt besluiten een nestje te fokken. Meer over deze eisen in de selectie kun je lezen op de pagina fokselectie.
Openheid en eerlijkheid staat bij ons voorop. Een hond is niet voor even maar gaat zo’n 12-14 jaar mee. Geen mooie verhalen terwijl achteraf blijkt dat die toch niet geheel blijken te kloppen. Wij doen er alles aan zo gezond mogelijke honden met een goed karakter te fokken. En we zetten ons in om voor iedere pupkoper de passende pup te helpen kiezen (onder andere door middel van een puppytest).

Voorstaan pupVanzelfsprekend staan wij altijd klaar bij vragen, opmerkingen, problemen en kunnen wij met onze jachthondentrainingsschool assisteren in de training.
Een hond is en blijft een levend wezen. Of een hond precies aan je verwachting zal gaan voldoen weet je natuurlijk nooit en dit hangt ook sterk af van de training en opvoeding van de hond. Maar je kunt er op vertrouwen dat wij er alles aan doen zo goed mogelijke  honden te fokken en wij geven daarom een garantie wat betreft de gezondheid van de hond (zie koopovereenkomst onderaan de pagina).

De pups groeien op in huiselijke kring en worden optimaal gesocialiseerd.

Uiteraard wordt er gefokt volgens de normen die gesteld worden aan de ouderdieren en huisvesting door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland en de Cesky Fousek Vereniging Nederland.

Zoals je ziet doen wij veel moeite om goede honden te fokken. Daar vragen wij ook wat voor terug, namelijk deelname aan de onderstaande keuring. Dit is een evaluatie van de nakomelingen en dus erg belangrijk voor ons, maar zeker ook voor de eigenaar van de hond.

  • Jachtaanlegtest van de CFVN of een andere test waarbij voorstaan, waterwerk en apporteren gevraagd wordt. Als deze drie onderdelen niet in één test zijn opgenomen kan ook deelgenomen worden aan verschillende testen zodat uiteindelijk toch alle drie de onderdelen officieel beoordeeld zijn;
  • Een exterieurkeuring op de Kampioenschapsclubmatch van de CFVN of op een Internationale hondententoonstelling op de leeftijd van 12-36 maanden;
  • Officieel door de Raad van Beheer erkend Heupdysplasie en Elleboogdysplasie onderzoek wanneer de hond + 18 maanden oud is. Röntgenonderzoek op schouder-OCD (dit wordt nog niet door de RvB beoordeeld). Na ontvangst van de uitslag van deze drie onderzoeken krijgt de eigenaar €300 retour van ons.
Wij zijn lid van de Cesky Fousek Vereniging Nederland (CFVN), de Cesky Fousek Vereniging in Tsjechië (KCHCF), Cesky Fousek Vereniging Duitsland en de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.