okt 182023
 

Na veel plezier te hebben beleefd aan de serie van 3 dagen veldwedstrijden in Gouy en Artois in 2022 ging ik graag terug dit najaar.
Ik had enkel Pepper ingeschreven en ze was eindelijk weer goed in vorm.
De eerste dag, 12 okt., hadden we keurmeester P. Debret. Pepper deed ontzettend haar best in het enorme bietenveld, maakte halverwege de loop een mooi en correct punt. En joeg door in dezelfde ruime stijl. Op links kreeg ze nadrukkelijk verwaaiing op het einde van haar slag, ze heeft wel bijna 2 minuten heel hard geprobeerd het uit te werken maar besloot toen uiteindelijk dat de vogel er niet meer was en vervolge haar parcours. Dit lange werken op iets wat uiteindelijk niks opleverde kostte haar zeer terecht het CACT dus bleef het bij een 1e Uitmuntend.

De tweede dag, 13 okt. hadden we keurmeester J. Leclerq. Deze dag was het bietenveld vrij klein voor zoveel honden dus hadden ze het nabij gelegen mosterd veld ook ter beschikking. Ik mocht daar beginnen omdat het bietenveld al helemaal bejaagd was. Pepper pakt de onderrand van het veld helemaal. Eerst naar rechts en vervolgens ook naar links. Links loopt het wat heuvel op en we zien haar niet meer terugkomen. Zou ze voorstaan op de hoek? Is ze nu de linker rand aan het uitwerken naar voren toe? Er komen al allerlei doemscenario’s bij mij op van een rennende fazent op de rand van het veld….. We beginnen maar eens met zijn allen die kant op te lopen, tot dat blijkt dat ze keurig haar slag gemaakt heeft in de mosterd en tien meter voor ons kruist. De mosterd is zo hoog dat je de hond enkel kunt zien als hij vlakbij je is. Dichtbij jagen is niet iets voor Pepper maar gelukkig komt ze al vrij snel in verwaaiing nadat ze ons gepasseerd is en maakt een mooi punt op een roodpoot patrijs. Ik dacht dat die niet geschoten werden dus ik keek niet waar de vogel viel. Pepper had het gelukkig wel gezien en de vogel die nog een beetje leefde bracht ze keurig en vlot in de hand. De keurmeester wilde graag wat opschuiven naar een stuk waar de mosterd wat lager was zodat hij haar beter kon zien werken. Daar vertrok ze met dezelfde allure en maakte ruime slagen op de wind. Deze actie werd aan het eind van de dag beloond met 1 Uitmuntend CACT.

De derde dag, 14 okt. was het een internationale wedstrijd. Er werden al grapjes gemaakt richting ons dat we elkaar wel zouden zien in de barrage voor het CACIT.
Pepper en ik hadden een goede vibe en ondanks dat we deze dag in een groep zaten met een heel aantal professionele voorjagers hadden de 6 honden voor ons nog niet weten te scoren. Ze hadden moeite om de lopende fazantenhanen goed voor te staan. Waren daardoor niet goed steady, gingen uit de hand of stonden vaak leeg voor. Eén hond weigerde het apport uit te voeren.  Toen was de beurt aan ons. Pepper vertrekt met een vliegende start en legt zich direct goed op de wind en daarmee diagonaal op het veld. In haar 3e slag komt ze rechts tot een overtuigend arrêt wat we mooi kunnen afronden. Vervolgens moeten we doorjagen, daarbij gooit Pepper alle registers open, billenknijpend loop ik er achteraan. Het is net of ik een Formule 1 wagen rijd en maar moet hopen dat we goed door de bochten komen. Als dit maar goed gaat. En het gaat goed.
Na 12 minuten wordt de beurt afgefloten door keurmeester J. Leclerq. Hij had genoeg gezien.
Als alle honden geweest zijn blijkt onze groep 2 kwalificaties te hebben een CACT en een Res.CACT.
Pepper krijgt net als gisteren 1 Uitmuntend CACT en omdat het een ICVO wedstrijd is mogen we ons klaar maken voor de barrage.

Ook in de barrage vertrekt Pepper met grote allure en overtroeft beide andere honden.
De drie keurmeesters: J. Vargas, J. Leclerq en D. Horman waren het er unaniem over eens dat de Barbu Tchèque het CACIT verdiend had.
Het wedstrijdseizoen zit er op. 8 wedstrijden gelopen en 4x dik in de prijzen.

1 Excellent CACT 23-9-2023, Damery (ICVO), P. Debret
1 Excellent             12-10-2023, Gouy en Artois (ICP), P. Debret
1 Excellent CACT 13-10-2023, Gouy en Artois (ICP), J. Leclerq
1 Excellent CACT – CACIT 14-10-2023, Gouy en Artois (ICVO), J. Vargas, J. Leclerq en D. Horman

Met deze serie kwalificaties, gecombineerd met de 1 U CACT van vorig jaar, kunnen we naast de titel Trialer nu ook de titel voor Frans Werkkampioen Gibier Tiré aanvragen.

Sorry, the comment form is closed at this time.