mei 142023
 

Tussen alle puppygeweld door was er even ruimte voor een reisje naar Tsjechië voor deelname aan een tweetal werkproeven. Waar het in maart en april niet lukte met Pepper op de veldwedstrijden in Frankrijk en op de KCM van de CFVN, door wat later bleek een nekblessure te zijn, lukte het nu in Tsjechië meer dan eens.

2 dagen hebben we wedstrijd gelopen en 2x scoorde Pepper als beste Cesky Fousek van de dag en nagenoeg foutloos wat resulteerde in 2x een CACT. Zaterdag 13 april deden we een PZ en zondag een ZV. Maschja en Ruben Spekle waren ook mee en hebben op de PZ meegedaan met Evzen Lovec Venaticus Major en deze PZ afgesloten in de eerste prijsklasse. Op de ZV deed Maschja mee met Evzen Lovec en met haar jonge import teefje Cita z Zabraneho. Beide honden hebben ook de ZV behaald. Voor Cita een prachtige start van een mooie carriere.

Pepper is hard onderweg om Tsjechisch werkkampioen te worden. Maar we kregen nog wel even de deksel op de neus mbt de waarde van een Res. CACT welke zij vorig jaar gelopen had. Voor Tsjechisch werkkampioen dien de 3x een CACT te halen in 2 verschillende kalender jaren. Augustus vorig jaar behaalde Pepper een Res. CACT. Dus ik was in de veronderstelling dat ik nu 2,5 punten had van de 3 mbt werkkampioen. Maar dat is helaas niet waar. Het Res. CACT heeft in Tsj geen waarde tenzij de hond die het CACT gekregen heeft reeds kampioen was. Dan wordt het Res.CACT omgezet naar een vol CACT. Nou dat was in het geval van Pepper niet aan de orde want de hond die het CACT haalde was haar grote zus Arrette en het was voor beide honden hun eerste proef in Tsj.

Dus Pepper mag in 2024 nogmaals haar beste beentje voorzetten om het werkkampioenschap te verzegelen.

Sorry, the comment form is closed at this time.