aug 062022
 
Zaterdag 6 augustus heb ik met Arrette en Pepper in Tsjechië de Lesni Zkousky (bosproef) gelopen. Een goed georganiseerde prachtige dag. Gelukkig hielp een flinke regenbui de nacht vooraf voor afkoeling en voldoende luchtvochtigheid.
Samenkomst, traditionele opening, lootjes trekken en dan de gezamenlijke start met het onderdeel vos uit de hindernis. Ondanks de vele oefening hiervan in de laatste weken, deden beide meiden moeilijk en haalden we dit onderdeel met de hakken over de sloot.
Toen met 12 honden op de rij 10 minuten gesimuleerde drijfjacht. Rust op post is dan vereist. Dit ging prima (die ochtenden op de kleiduivenbaan hebben hun vruchten afgeworpen 😉).
Vervolgens gingen we in groepjes van 4 uiteen en mochten wij starten met slepen van vos en haas.
Daarna naar de onderdelen zelfstandig stöberen in dicht bos (de hond moet ruim zoeken en alle delen van het bos gezien worden), voorjagen in bos waarbij de hond moet flankeren 30m beide zijden en verschillende verloren apporten van vos, haas en fazant.
Toen even pauze en op naar het zweetwerk. Dit werd voorafgegaan door een bers-onderdeel waarna de hond vervolgens 5 min uit zicht moet blijven liggen en er halverwege een schot gelost wordt als of je het ree geschoten hebt. Dan een zweetspoor van zo’n 500 m lang.
Oh wat was ik blij met hoe prachtig de beide meiden dit zweetspoor deden. Voor Pepper was het goed dat het later op de dag was, nu was ze tenminste iets kalmer. Arrette werkte heel mooi in afwisselend terrein met hoge dennen met lage ondergroei, open stuk met hoog gras, dichte dennenboompjes en uiteindelijk weer open bos zonder ondergroei. Ze liep het spoor prachtig. Ging soms even een paar meter verkeerd maar had dat na 5m door en herstelde zichzelf dan goed. Ik heb vooral van het zweetwerk Arrêtte enorm genoten. Mede door de moeilijke tijd die ze gehad heeft in de afgelopen 2 maanden door het auto ongeluk. Ze is helemaal terug van weggeweest en hoe.
En ja, die koude dode vos…..dat was bij Arrêtte nooit zo favoriet.

Sorry, the comment form is closed at this time.