mrt 082020
 

In de tweede helft van 2019 had Storm helaas weer last van oorontsteking. Deze keer bleek het echter te gaan om de pseudomonas aeruginosa bacterie. Dat is een hele nare bacterie die resistent is voor vele antibiotica. Een paar oorzalfjes kwamen als geschikt uit de kweek, echter een gehoorhang is een moeilijke plaats om te behandelen. Na heel zalven, antibiotica tabletten, autovaccin en homeopathie knapte Storm nog steeds niet op. Een afspraak bij een KNO-arts bij de SDU werd gemaakt.

Uit de CT-scan bleek dat het middenoor niet ontstoken was en de schedel van goede constructie en zonder verdere problemen intern. De verdenking was dat de bacterie inmiddels in het kraakbeen (verkalking kraakbeen zichtbaar) van de gehoorgangen was gaan zitten en daardoor niet te bestrijden was met zalf.  Nog 1 maal werd een zalf ingezet in combinatie met tabletten. Dit gaf echter geen verbetering. De enige oplossing voor Storm om van de oorpijn af te komen zou een Total Ear Canal Ablation (TECA) zijn. Een operatie waarbij de gehoorgang verwijderd wordt (zie foto, alles binnen de blauwe lijn wordt verwijderd). Ze zou dan volledig doof worden maar de pijn zou over gaan. Na lang wikken en wegen hebben we besloten de operatie uit te voeren. Beide oren, met 3 weken tussentijd, zijn in januari geopereerd.

Inmiddels is Storm goed hersteld en rent weer vrolijk rond. Wij zijn een vermogen armer, maar zij is verlost van de pijn.

Aangezien ze niks meer hoort, maar wel erg graag los loopt, gebruiken we de trilfunctie van de Dogtra halsband om haar te roepen. Gebarentaal is zeer functioneel voor de communicatie en Storm heeft zich inmiddels zeer goed bekwaamd in het terugvinden van ons via voetspoor. Dus ook in vreemde omgeving kan ze zonder problemen los.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »