feb 222020
 

9 februari zijn we in de storm afgereisd naar Posterhold (Limburg) voor een Basis Veldwerk Test (BVT) met Pepper. 23 jonge honden deden die dag dit examen waarmee je voorrang krijgt bij inschrijving op jeugd veldwedstrijden. Op de BVT moeten de honden laten zien dat ze klaar zijn voor deelname aan jeugdwedstrijden. Ze moeten tonen goed te jagen op de wind, met jachtverstand het veld aan te nemen, met hoge kophouding op zoek te zijn naar verwaaiing, geen angst te hebben voor het schot en zich weer aan laten lijnen als de voorjager ze terug fluit.

Pepper werd door de keurmeester beschreven als een leuke gepassioneerde jonge hond die obstakels niet ziet als hindernissen maar als uitdagingen. Pepper nam het veld breed en met hoge snelheid aan, pakte de bosrand mee, ging de sloot over het naast gelegen veld op en toen dit niet mocht pakte ze in de volgende slag de sloot annex houtsingel helemaal mee naar voren om zo het veld mooi op te halen de gezien de schuin staande wind. Na het schot hadden de keurmeesters genoeg gezien en wenste ons veel plezier op de jeugdwedstrijden.

Ongeveer 2/3 van de deelnemende honden is geslaagd voor de BVT. Leuke opsteker was dat Pepper met haar 11 maanden en 1 week de jongste geslaagde hond van de dag was.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »