mrt 152017
 

UPDATE 25-3-2017

Wij hebben vandaag kennis gemaakt met een heel leuk gezin dat Ziva graag een warme mand wil bieden.
Aanstaande week wordt ze geopereerd en dan kan ze na een paar weken naar haar nieuwe baasjes die de revalidatie verder voort zullen zetten.

NIEUW BAASJE GEZOCHT VOOR ZIVA

Met pijn in het hart zijn wij opzoek naar een nieuwe thuis voor Ziva. Ziva is een fantastisch Cesky Fousek teefje van 9 mnd oud. Ze heeft een vrolijk, vriendelijk en stabiel karakter. Ze is gek op aandacht en wil graag samen met en voor de baas iets doen.

De reden dat wij een nieuw thuis voor haar zoeken is dat zij LPC heeft in beide ellenbogen (een vorm van elleboogdysplasie) die maakt dat ze niet mag sporten/jagen en ook niet samen met andere honden door de bossen en velden mag racen.

Omdat wij meerdere honden hebben die dit juist wel doen kunnen wij Ziva niet de veilige omgeving bieden die ze nodig heeft om in de toekomst (na operatie, die wij binnenkort laten uitvoeren) pijn vrij te kunnen leven.

Wat mag ze wel? Zwemmen, naast de fiets mee lopen, gehoorzaamheidstraining, speuren, wandelen etc.
Ze mag alleen geen sport of spel beoefenen waarbij ze veel moet springen en draaien (dus geen behendigheid of ballen gooien) of door de bossen racen.

Het is een fantastische hond met een gouden karakter. Zeer leergierig en baasgericht. Maar gaat ook graag op ontdekking uit.
Het is dus belangrijk dat zij mentaal goed uitgedaagd wordt!!

Wij hebben haar nu zo’n half jaar getraind voor de jacht. Maar ik verwacht dat als zij na de revalidatie een andere vorm van training krijgt, ze op den duur haar jachtachtergrond zal vergeten.

Ziva is een pup uit een nestje dat wij zelf gefokt hebben. Helaas is deze (erfelijke) aandoening in eens boven komen drijven. Dit hadden wij totaal niet verwacht. Vanzelfsprekend mag met Ziva niet gefokt worden.

  • Wij laten haar opereren. Daarna is ze beschikbaar.
  • Ze is goed gesocialiseerd en luistert goed (is wel in puber leeftijd)
  • Kan met kinderen
  • Kan enkele uren alleen thuis zijn
  • Is bench en auto gewend
  • Kan goed met andere honden
  • Andere huisdieren (zal ze moeten leren maar is daar jong genoeg voor)
  • Ze is 56 cm hoog en weegt 20 kg. Ze zal nog ietsje groter worden maar niet veel.

Sorry, the comment form is closed at this time.