mrt 042017
 

Vitesse heeft zich van de zomer op de VZ in Tsjechie geblesseerd aan haar linker schouder. Hierdoor moesten we deelname aan de Memorial afzeggen evenals de MAP’s. Maar het ergste was dat ze geen van de  jachtdagen mee kon. Eind november leken we haar goed gerevalideerd te hebben van een scheurtje in de bicepspees (ik kon er weer 30 min. mee aan de fiets lopen). Toen ging ze weer los, en bleek na een paar weken dat ze toch af en toe weer kreupel was.

Reden voor een bezoek aan een orthopedisch dierenarts. Die maakte foto’s met contrast. Daar bleken 2 botfragmentjes net buiten het gewricht te zitten. Die moesten er uit en dan zou ze na goede revalidatie weer ‘als nieuw’ zijn. Helaas mislukte deze kijkoperatie en werden we doorverwezen naar de Universiteitskliniek in Gent.

Half februari is ze daar geopereerd, echter ze bleek een bijzonder geval te zijn. De 2 fragmentjes die op de foto te zien waren, waren vastgegroeid/ingekapseld buiten het gewricht dus konden de klachten niet veroorzaken. Toen zijn ze dieper gaan kijken en vonden ze een beschadiging in de kom die ‘waarschijnlijk’ de klachten veroorzaakt. Ze hebben dit weggehaald en nu is het heel hard duimen dat ze met 3-6 maanden revalideren weer de oude is. Of dat ook zo zal zijn konden ze niet zeggen want ze hadden een dergelijke blessure pas 1x eerder gezien.

Vitesse vindt het verschrikkelijk moeilijk om zich rustig te houden maar heeft zich er inmiddels wel bij neergelegd dat ze niet mee mag met de leuke activiteiten. Ze krijgt veel kluifjes, kleine wandelingetjes aan de lijn en veel aandacht.

We wilde haar in 2017 laten dekken. Dat combineren we nu met de revalidatieperiode. Zodat zij wat te doen heeft en we voorkomen dat we toch te vroeg weer met haar gaan werken. Dit hebben we uiteraard in goed overleg met de dierenarts besloten en het kan geen kwaad voor haar revalidatieproces.

Dus Vitesse wordt op korte termijn gedekt.

Sorry, the comment form is closed at this time.