okt 102016
 

Vrijdag 7 oktober waren we te gast in de velden rond Steenbergen bij de Ned. Ver. Langhaar. Schitterende percelen met een mooie wildstand.

Brixa was de laatste van de groep en liet niet echt een spetterende eerste loop zien. Ze had last van de hoge bieten en verkoos de karrensporen.
Helemaal aan het eind van de dag mocht ze nogmaals lopen. En toen liet ze zien dat ze eigenlijk verdomd goed weet hoe ze wild moet vinden. In een veld waar al de gehele middag in gewedstrijd was, maar waar van ze wisten dat er fazanten in zouden moeten zitten, mocht zij nog even lopen. Niemand had de verwachting dat we de fazanten die eerder gespot waren überhaupt nog zouden zien. Door de onrust in het veld blijven ze onder de bietenbladeren doorrennen en lukt het de honden niet om ze vast te zetten.

Brixa werd geslipt in het midden van het veld en ging duidelijk en gericht jagen. Vrij snel gooit ze zich om en staat voor (met een wat losse staart maar ze heeft het wild goed vast). Anderhalve meter voor haar springt de fazant als ik bij haar kom.

Toen volgde het verzoek van de keurmeester om haar verder te laten jagen, hij wilde de loop beter kunnen beoordelen. Brixa jaagt als de brandweer en wil terug naar de plek waar ze net voorgestaan heeft. Bij de eerste poging laat ze zich terugfluiten door mij, maar in de volgende slag pakt ze door, gaat terug en staat nogmaals resoluut voor op een tweede fazant. Super. De toeter van de keurmeester klonk, maar Brixa was er nog niet klaar mee. Ze rent door een karrenspoor 100m naar achteren, pakt daar de wind weer op en staat ook nog een derde fazant voor (deze actie werd echter niet meer gezien door de keurmeester).

Vanwege de mindere eerste loop en de niet helemaal stille staart bij het voorstaan bleeft het bij de kwalificatie Goed.

Sorry, the comment form is closed at this time.