PUPS (VERWACHT)

 

Wij fokken honden met een fijn vrolijk en open karakter, een goede gezondheid en een mooi uiterlijk maar bovenal honden met veel jachtpassie. Onze nadrukkelijke voorkeur gaat dan ook uit naar mensen die de pup willen opleiden voor de jacht en/of jachthondenwedstrijden.

Mocht u interesse hebben in een pup dan kunt u contact met ons opnemen.
Ons eerst volgende nest zal waarschijnlijk eind 2020 geboren worden.

Wij willen Arrette bij haar aankomende loopsheid (oktober 2020) laten dekken en hebben voor haar Athos Gothywen uitgekozen. De inteeltcoëfficient voor deze combinatie is zeer laag 1,5 % (over 8 generaties). Athos is een bruine reu die drager is van schimmel. Dus we verwachten zowel bruine als schimmelkleurige pups. De Cesky Fousek Vereniging Nederland heeft toestemming gegeven voor deze combinatie.

Wij zijn voornemens Brixa in februari 2021 te laten dekken en zijn momenteel op zoek naar aan passende reu.

Arrêtte Venaticus Major

Arrette is een zeer sociale, vriendelijke hond met een zacht karakter. Ze werkt erg graag en doet tijdens de trainingen ook erg haar best om het goed te doen. Tijdens de jacht toont ze meer zelfstandigheid en is een goede fanatieke doorzetter bij het vinden van aangeschoten wild. Ze geeft niet op tot dat ze de eend in het riet uiteindelijk gevonden heeft (20 min. onafgebroken zoeken is geen uitzondering). Trots komt ze de uiteindelijk gevonden buit ter hand stellen. Arrette is op de wedstrijden en shows een betrouwbare hond gebleken met steady resultaten. Goede SJP B-diploma’s (70+ punten), VJP (73 punten), HZP (192 punten), veldwerk 2e plaats ZG en op shows nagenoeg uitsluitend Uitmuntend behaald. Inmiddels is de titel voor Internationaal Kampioen in aanvraag bij de FCI. Voor het laatste punt voor Nederlands Kampioen moeten we even wachten tot dat de Corona-problemen weer over zijn. Naast HD-A en ED-vrij ook schouder geröntend en OCD-vrij bevonden.

Athos Gothywen (Tsj.)

Athos is een super vriendelijke sociale stabiele reu met veel passie. Hij heeft een vlotte galop een mooie stijl van werken. Hij is gek op water en is een echte doorzetter. Athos is een praktijkjachthond die in 2019 op verzoek van zijn fokster de werkdiploma’s gehaald heeft om als dekreu ingezet te mogen worden.
Hij is toen een paar maanden in training geweest bij de fokster en zij heeft geweldige resultaten met hem behaald. Waaronder een CACT en een Res. CACT.

Athos zal nog onderzocht worden op HD

Translate »