PUPS (VERWACHT)

 

Wij fokken honden met een fijn karakter, goede gezondheid en mooi uiterlijk maar bovenal honden met veel jachtpassie. Onze nadrukkelijke voorkeur gaat dan ook uit naar mensen die de pup willen opleiden voor de jacht en/of jachthondenwedstrijden.

Laatste nest Vitesse
Indien alle naar wens verloopt zal Vitesse in het oktober/november 2018 voor de laatste keer gedekt worden. Zij is dan 6,5 jaar oud. En heeft 2 geweldig goede nesten voort gebracht. Graag willen wij nog een pup van haar aanhouden. Momenteel zijn wij nog opzoek naar een passende reu.

Tweede nest voor Brixa
Indien alles naar wens verloopt zal Brixa waarschijnlijk in oktober/november 2018 gedekt worden. Wij hebben toestemming van de rasvereniging voor de volgende combinatie Kampioen Vidar Venaticus Major * Brixa z Prombereckych lesu. Wij verwachten uit dit nest schimmelkleurige pups met veel passie en werklust, coöperatief maar wel breed jagend en werken met een hoge kophouding. Daarnaast zullen ze waarschijnlijk gek zijn op water, graag apporteren en veel doorzettingsvermogen hebben. Eventueel zouden ze te trainen zijn voor zweetwerk maar onze verwachting is dat ze eerder zullen excelleren in de kleinwildjacht.
Van dit nest zijn wij van plan zelf een pup aan te houden.

M: Brixa z Prombereckych lesu

geb. 2-5-2015
V: Cesar z Piskove zahrady (HD-A)
M: Cira z Nivy
Eigenaar: Lotte van Dijk

Video van Brixa werkend

HD-A

Werkkwalificaties
Jachtaanlegtest CFVN
2x Goed op najaarsveldwedstrijd, jeugdklas
SJP C & B-diploma
HZP 194 punten, Suchensieger!

Show
3 Uitmuntend, 1 Uitmuntend Res. CAC, 1 Zeer Goed

Winnaar Veelzijdigheidsprijs Brons CFVN

Ga voor meer informatie en foto's naar haar eigen pagina

V: Kampioen VIDAR Venaticus Major

Eig: Kees & Addy van Pouderoyen
Vader: Werkkampioen, Trialer ESUS vom Land der Somme
Moeder: ChIB ASTA z Krotejovskych lesu
Geboren: 23-3-2012
Hoogte: 64 cm

Verbandjugendprüfung (VJP)
Veldwerk voorjaar jeugdklasse: 2 Goed
Apporteren: KNJV B-diploma
Jachtaanlegtest CFVN
Praktijk bejaagd: kleinwild en vos
Show: Nederlands kampioen & Nederlands Jeugd Kampioen

Veelzijdigheidsprijs Brons CFVN

HD-A

Vidar is een zeer passievolle, werklustige reu die goed contact houdt met de voorjager en die eindeloos door kan jagen.

Vidar is een volle broer van onze Vitesse.

In het voorjaar van 2018 hebben we het eerste nest van Brixa geëvalueerd. 6 van de 7 honden uit het nest hebben deelgenomen aan een VJP in Duitsland. Allemaal hebben ze deze jachtproef met vlag en wimpel gehaald ondanks dat ze ontzettend jong waren (7 mnd oud). Punten lagen tussen 66-77. Als je voor alle 5 onderdelen een 10 behaalt heb je 70 punten. Bij bijzondere prestaties wordt een 11 gegeven. Beyke haalde voor alle onderdelen een 11 en werd Suchensieger van het seizoen bij de Duitse Cesky Fousek vereniging.
Een maand later namen 5 van de pups deel aan de jachtaanlegtest en Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse rasvereniging. Ook daar zijn ze allemaal geslaagd voor de jachtaanlegtest en kregen alle 5 een Veel Belovend op de show.

De pups hebben een goede bouw, mooie harde beharing, goed garnituur en bovenal heerlijke vrolijke vriendelijke karakters. Ze zijn zeer leergierig en willen graag samenwerken met de baas.

Indien alles naar wens verloopt zal Brixa waarschijnlijk in november 2018 gedekt worden.

Mocht u interesse hebben in een pup dan kunt u contact met ons opnemen.

Translate »