PUPS (VERWACHT)

 

Wij fokken honden met een fijn vrolijk en open karakter, een goede gezondheid en een mooi uiterlijk maar bovenal honden met veel jachtpassie. Onze nadrukkelijke voorkeur gaat dan ook uit naar mensen die de pup willen opleiden voor de jacht en/of jachthondenwedstrijden.

Mocht u interesse hebben in een pup dan kunt u contact met ons opnemen.
Ons eerst volgende nest zal waarschijnlijk eind 2020 geboren worden.

Wij willen Arrette bij haar aankomende loopsheid (oktober 2020) laten dekken.

Wij zijn voornemens Brixa in februari 2021 te laten dekken en zijn momenteel op zoek naar aan passende reu.

Arrêtte Venaticus Major

Arrette is een zeer sociale, vriendelijke hond met een zacht karakter. Ze werkt erg graag en doet tijdens de trainingen ook erg haar best om het goed te doen. Tijdens de jacht toont ze meer zelfstandigheid en is een goede fanatieke doorzetter bij het vinden van aangeschoten wild. Ze geeft niet op tot dat ze de eend in het riet uiteindelijk gevonden heeft (20 min. onafgebroken zoeken is geen uitzondering). Trots komt ze de uiteindelijk gevonden buit ter hand stellen. Arrette is op de wedstrijden en shows een betrouwbare hond gebleken met steady resultaten. Goede SJP B-diploma’s (70+ punten), VJP (73 punten), HZP (192 punten), veldwerk 2e plaats ZG en op shows nagenoeg uitsluitend Uitmuntend behaald. Inmiddels is de titel voor Internationaal Kampioen in aanvraag bij de FCI. Voor het laatste punt voor Nederlands Kampioen moeten we even wachten tot dat de Corona-problemen weer over zijn. Naast HD-A en ED-vrij ook schouder geröntend en OCD-vrij bevonden.

Op zoek naar andere reu voor Arrette

Helaas bleek de gekozen reu voor Arrette niet helemaal vrij te zijn van HD. Hij heeft de uitslag HD-C gekregen. Hoe ontzettend fijne en goede hond het ook is, dit risico gaan wij niet bewust nemen.
Momenteel hebben wij een schimmelreu uit lijn 7 op het oog. 3 jaar oud en goed gepresteerd op de Tsj. jachtproeven evenals de shows. We hebben meerdere van zijn (voor)ouders in de afgelopen jaren mogen ontmoeten en deze honden spraken ons erg aan. De hond zelf hebben we nog niet gezien. Hij wordt binnenkort op HD onderzocht.
We hebben toestemming van de CFVN om hem te gebruiken. De inteeltcoëfficient met Arrette is 1,22% (10 gen.).
We hebben tevens toestemming voor een back-up reu. Deze woont redelijk in de buurt en is een reu die ons al eerder geweldige pups gegeven heeft met de moeder van Arrette.
Ons voornemen is om als Arrette loops is naar Tsj af te reizen en de gekozen reu heel goed te bekijken qua bouw, werk en karakter. Als hij toont wat ons aanstaat zetten we de dekking door met hem en anders rijden we naar de reserve reu.

Translate »