E-NEST – 2020

 

Geboren 26-11-2020 alle zijn inmiddels bij hun nieuwe eigenaren
1 teefje: Elin
6 reuen: Evzen Lovec, Ezra, Elay, Erros, Ecko, Eddy

Arrette Venaticus Major

Geb: 2-6-2017
Vader: Hardy z Koblova
Moeder: Int. Kamp. Vitesse Venaticus Major
VJP, HZP (DE)
SJP-B
Veldwerk : 2 Zeer Goed
Show: 1 Uitmuntend CAC BESTE TEEF op CFVN Kampioenschapsclubmatch 2020
Nederlands en Internationaal Kampioen
HD-A, ED-vrij, schouder OCD-vrij

Arrette is een zeer sociale, vriendelijke hond met een zacht karakter. Ze werkt graag en doet tijdens de trainingen ook erg haar best om het goed te doen. Tijdens de jacht toont ze meer zelfstandigheid en is een goede fanatieke doorzetter bij het vinden van aangeschoten wild. Ze geeft niet op tot dat ze de eend in het riet uiteindelijk gevonden heeft (20 min. onafgebroken zoeken is geen uitzondering). Trots komt ze de uiteindelijk gevonden buit ter hand stellen. Arrette is op de wedstrijden en shows een betrouwbare hond gebleken met steady resultaten. Goede SJP B-diploma’s (70+ punten), VJP (73 punten), HZP (192 punten), veldwerk 2e plaats ZG en op shows nagenoeg uitsluitend Uitmuntend behaald. Inmiddels is de titel voor Internationaal Kampioen in aanvraag bij de FCI. Op de KCM van de Cesky Fousek Vereniging werd ze in 2020 verkozen tot beste teef en behaalde daarmee haar laatste CAC-punt voor de titel Nederlands Kampioen.

Eddy od Aliny z Nehvizd

Geb: 3-2-2017
Vader: Cir od Růvra
Moeder: Chira z Lovčických tarasů
ZV-1 (aanlegproef)
LZ-1 (bosproef: zweetwerk, apporteren van vossen en hazen)
PZ-1 (veldproef: veldafzoeken en voorstaan, apporteren haas en fazanten)
VZ-2 & Mem. Fr. Housky (2-daagse allroundproef)
HD-A
Show: 2 Uitmuntend Res. CAC
Eddy od Aliny z Nehvizd is een schimmelreu uit lijn 7. Hij is 3 jaar oud en heeft goed gepresteerd op de Tsj. jachtproeven evenals de shows. We hebben meerdere van zijn (voor)ouders in de afgelopen jaren mogen ontmoeten en deze honden spraken ons erg aan (Cir od Ruvra, Ed od Pitne vody, Alma en Chara z Lovčických tarasů).
Eddy is een vrolijke, enthousiaste, vriendelijke hond die heel graag apporteert, zacht is in de bek, scherp op roofwild en op de jacht uitblinkt in waterwerk. Het is een hond die veelzijdig opgeleid is en gemakkelijk schakelt tussen veldwerk, apporteren en zweetwerk.
Eddy is goed gebouwd en beweegt heel soepel. Daarnaast heeft hij een mooie dichte vacht met donker pigment.
Eddy is HD onderzocht en vrij bevonden. HD-A.
We hebben toestemming van de CFVN om hem te gebruiken. De inteeltcoëfficient met Arrette is 1,22% (10 gen.).

De pups van Arrette en Eddy hebben zich fantastisch mooi ontwikkeld. Ze zijn niet alleen allemaal heel mooi gebouwd, hebben een mooi hoofd en prachtige vacht. Het zijn vooral zeer fijne hondjes aangaande karakter. Ze liggen niet alleen qua uiterlijk maar ook qua karakter heel dichtbij elkaar. Het zijn pups die allemaal zeer ondernemend, nieuwsgierig en mensgericht zijn, heel makkelijk een probleempje oplossen, niet snel schrikken en ontzettend geïnteresseerd zijn in wild en daarbij heel gericht hun neus gebruiken. We wensen de aanstaande eigenaren veel plezier met deze prachtige pups en zijn reuze benieuwd hoe iedere pup zich zal gaan ontwikkelen.

Translate »