mei 232024
 

In 2022 begon ik met Arrette en Pepper aan een nieuw avontuur. Namelijk deelname aan de Tsjechische werkproeven. We hadden ingeschreven op een 3-tal wedstrijdweekenden waarbij we aan alle type wedstrijden zouden deelnemen.

Eerste weekend Bosproef (LZ), met beide honden behaald.

Het weekend daarop een Pohar van Najaarsveldproef (PZ) en Waterproef (VP) en dat bleek echt ons ding. Beide honden scoorden heel hoog. Arrette kreeg het CACT en Pepper het Res. CACT.

Het weekend daarna nog een Veelzijdigheidsproef (VZ), dit is een combinatie van de LZ, PZ en VP. Pepper behaalde deze proef.
Arrette liet het toen,  na een hele goede score op de eerste wedstrijddag, de 2e dag afweten op de sleep van de vos.

Toen heb ik mezelf als doel gesteld om te proberen of ik mijn Nederlands gefokte Cesky Fouseks Tsjechisch werkkampioen kon maken.

En laten we dat dan doen in de discipline waar we goed in zijn (veldwerk en waterwerk), want om een CACT te behalen moet je (nagenoeg) volle bak scoren. Dus we gingen nog een paar keer naar Tsj. En wat hebben ze gewerkt. Goed, betrouwbaar en met ontzettend veel plezier.

Pepper is van de twee de eerste die haar TSJECHISCH WERKKAMPIOENSCHAP compleet heeft met 3 CACT’s.
Met Arrette moeten we er nog 1 zien te scoren.

Voor nu zijn we reuze trots op die gekke Pepper die voor de verandering eens niet even haar eigen plan trok op één onderdeel.

13+14-8.2022 Pohar PZ + VP Res CACT
13-5-2023  PZ CACT
14-5-2023 ZV CACT
11-5-2024 PZ CACT

Sorry, the comment form is closed at this time.