apr 152024
 

Wat is er mooier dan je werkboekje te openen met een CACT in het land van herkomst.
Haika, volgende week 1 jaar oud, maakte diepe indruk op de keurmeesters.
De kleine meid heeft een mooie toekomst voor zich liggen.

Ze liet een prima zoekwijze zien in een veld waar nauwelijks wild aanwezig was. Na een loop van 24 minuten waarbij ze aanhoudend gewerkt heeft en slechts 1 hazenleger gevonden heeft mocht ze smiddags terugkomen om haar voorstaan te laten zien op een fazant. Netjes stond ze deze voor en bleef zomaar steady bij het weggaan van de vogel en het schot. Gauw aangelijnd, dan kan er niks meer mis gaan.
Het was een proef met veel afvallers. 21 honden verschenen aan de start en slechts 12 behaalden een diploma. Haika werd 2e met een punten totaal van 225/228. We hadden geen steadiness op haarwild kunnen laten zien.

ZV-I 225 (CACT)

Sorry, the comment form is closed at this time.