dec 062022
 

In de rashondenfokkerij zijn steeds meer DNA-testen beschikbaar voor erfelijke aandoeningen en uiterlijke kenmerken. Embark is ’s werelds meest uitgebreide DNA-test kit waarbij getest wordt op 234 genetisch erfelijke aandoeningen (waar DNA-tests voor beschikbaar zijn). Tevens wordt ook de genetische inteeltcoëfficient (COI) bepaald.

Binnen Cesky Fousek zijn de laatste jaren via deze test wat dragers ontdekt van DM (Degeneratieve Myelopathie) en HUU (Hyperuricosuria).

Arrette en Pepper heb ik laten testen bij Embark.

Ze zijn beide volledig vrij van alle 234 genetisch erfelijke aandoeningen die Embark test.
Tevens zijn ze homozygoot voor furnishing (al hun nakomelingen zullen ruwharig zijn) en is het COI van Arrette 13% (gemiddeld voor het ras) en de COI van Pepper 16% (iets boven het gemiddelde van het ras).

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »