okt 232022
 

20 t/m 22 oktober heeft Lotte met Pepper en Arrette deelgenomen aan veldwerkwedstrijden in Frankrijk. Deze Gibier Tiré wedstrijden zijn najaarsveldwerkwedstrijden waarbij de fazant na het voorstaan geschoten wordt en de hond deze moet apporteren, zonder in te springen.

De eerste dag maakte Pepper een geweldige start. Met veel drive en allure joeg ze het bietenveld af en kwam al snel in verwaaiing van de fazant welke ze strak en vast voorstond. Ze wachtte totdat Lotte, keurmeester en jager bij haar waren alvorens ze samen met de Lotte de vogel opstootte. Ze was volledig steady bij het opvliegen en schot. De fazant werd gemist, dus volgde er een koud apport. Vervolgens moest ze doorjagen en toonde daarbij opnieuw veel drive en passie om wild te vinden. Na 4 minuten zo doorgejaagd te hebben komt ze opnieuw overtuigend tot voorstaan. Op verzoek van de keurmeester heeft Lotte Pepper aangelijnd en weg gedragen. De keurmeester had genoeg gezien en wilde deze fazant graag bewaren voor een volgende hond. Aan het eind de dag bleek dat er in onze groep 4 kwalificaties waren. 3x een Excellent (Uitmuntend) en 1x Très Bon (Zeer Goed). Lotte en Pepper hadden de wedstrijd gewonnen met een 1e Excellent CACT.

Arrette had de eerste 2 dagen pech omdat ze veld moest afjagen waar al veel honden in gejaagd hadden. Arrette vond dus in de eerste 2 wedstrijden geen wild. Maar op de laatste wedstrijd dag maakte ze het helemaal goed. Een schitterende ruime loop met gewaagde diepe slagen. Maar Arrette was zeker en pakte stevig door. Na ruim 10 minuten komt ze in verwaaiing van een fazant die tegen wind in aan het weglopen is. Vastberaden tijgert ze er achteraan en na zo’n 80m weet ze de haan vast te zetten en staat ze voor. Ze wacht keurig tot dat Lotte en de 2 jagers bij haar zijn. De fazant vliegt op, Arrette is netjes steady bij het opvliegen maar op moment dat de fazant valt springt ze in. De fazant leeft nog en ze heeft even moeite om hem goed te pakken maar dat regelt snel, komt dan terug gelopen en loopt daarbij er een hennetje uit wat voor haar neus wegvliegt. Ze blijft de haan goed vasthouden en loopt, na even gekeken te hebben naar de opvliegende hen, door naar Lotte en stelt de haan levend ter hand.

De jagers en keurmeester waren erg te spreken over haar werk, echter het inspringen op het apport maakte dat hij niet hoger kon geven dan de kwalificatie Très Bon met een 3e plaats.

Ook Pepper kreeg op de 3e dag een kwalificatie Très Bon. Ze moest op een schuine heuvel jagen en had erg moeite met de draaiende wind. Hierdoor werd haar parcours erg onregelmatig, wel had ze netjes voorgestaan en de fazant geapporteerd.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »