mei 252019
 

Zoë haar loopsheid kwam wat vroeger dan verwacht. Half mei zijn we naar Noord Frankrijk afgereisd voor een dekking met Werkkampioen Esus vom Land der Somme. Esus heeft ons eerder een nest met geweldige werkhonden gegeven in combinatie met Asta (V-nest). Dus de verwachtingen zijn hoog. Deze keer zullen alle pups een mooie ruwe beharing krijgen want Zoë bleek homozygoot voor het furnishing gen.

Een week na Zoë werd Brixa loops. Dus ook zij is richting haar verloofde gereisd. Deze keer hoefde we eens een keer niet zo ver aangezien we de door ons gefokte reu Vidar gingen gebruiken. Vidar is een zoon van Asta en Esus uit ons V-nest. Ook deze dekking is goed verlopen.

Beide aanstaande nestjes zijn dus aan elkaar verwant, maar hebben ieder afzonderlijk een hele lage inteeltcoëfficient (lager dan 3%).

Beide nesten zijn in overleg en met goedkeuring van de Cesky Fousek Vereniging Nederland gefokt.

Als alles goed gaat worden de pups in de 3e week van juli geboren en mogen dan half september het nest verlaten.

Als u interesse heeft in een pup neem dan eerst een kijkje op onze pagina PUPS (VERWACHT)  en neem vervolgens contact op. Er is nog plaats op de wachtlijst.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »