mrt 042019
 

In de nacht van 1 maart heeft Vitesse het leven geschonken aan 7 reutjes en 1 teefje.

Dit nest is geboren zonder toestemming van de fokadviescommissie van de Cesky Fousek Vereniging Nederland. We zijn in augustus 2018 naar Tsj gegaan om dekreuen te bezoeken. Een aantal daarvan viel op gebied van jachtpassie erg tegen en een paar spraken ons erg aan. Helaas bleek 1 hond HD-C te hebben, een andere eigenaar weigerde HD-onderzoek te laten verrichten en met de hond die wel goede heupen had kwamen we er met de fokadviescommissie niet uit. Toen hebben we op het laatste moment er voor gekozen om voor zeker te gaan, we wilden zelf heel graag een pup aanhouden, en hebben er voor gekozen het eerste nest van Vitesse en Dix te herhalen. Herhaalcombinaties zijn volgens het fokreglement van de rasvereniging niet toegestaan.

Voor onze andere 2 nesten die gepland staan voor 2019 is gewoon goedkeuring door de rasvereniging verleend.

De namen van de pups zijn: Castor, Chester, Chico, Clif, Carlin, Cesko en Cooper.
Het teefje vernoemen we naar haar oma en gaat heten Cayenne Pepper.

De pups van ons C-nest zijn inmiddels uitgevlogen.

Voor meer informatie over de aanstaande nestjes zie PUPS (VERWACHT)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »