dec 162018
 

Warm thuis gezocht voor lieve energieke Duco

Duco, officieel Vasco Venaticus Major, is een kortharige Cesky Fousek reu van 7 jaar jong. Wegens een echtscheiding zoeken we een nieuwe plek voor hem.

Duco is een jachthond met veel passie en doorzettingsvermogen waar een (voor)jager veel plezier aan kan beleven. Ook een huis zonder jacht maar met veel buiten samenwerken (zoeken, apporteren, hardlopen) vindt hij ook erg fijn. Daarnaast is hij een zeer sociale hond die houdt van gezelligheid, knuffelen (love-bites!) en humor.

Duco heeft zijn staart moeten laten amputeren omdat hij te enthousiast met het ding heeft gezwaaid. Zijn vacht is kort, maar wel ruw. Hij is absoluut niet eenkennig en past zich gemakkelijk aan aan een nieuwe woonomgeving.

Zijn huidig leven bestaat nu uit 2x per dag wandelen (soms met uitlaatservice) op ruim uitlaatgebied waarbij hij vogeltjes kan besluipen en najagen en gezellig bij andere honden kan rondsnuffelen. Hij gaat in het jachtseizoen regelmatig, maar heus niet iedere week, jagen op duif, eend, haas (hij is hazenrein), fazant, gans en vos. Doordat zijn baasje vaker hele dagen van huis is en meer gaat reizen zal hij vaker alleen thuis zijn, wat hij best met een uitlaatservice aan zou kunnen, maar vanwege zijn sociale karakter willen we dat niet.

Bij serieuze interesse kunt u contact met ons opnemen. Wij verzorgen de bemiddeling bij herplaatsing ivm emotionele betrokkenheid van de eigenaresse.
Bij voorkeur iemand die maximaal 1 uur vanaf Arnhem woont zodat er mogelijkheid is voor een periode van goede gewenning voor Duco en de nieuwe eigenaar alvorens Duco 24/7 bij hem of haar komt wonen.

Geboren: 23-3-2012
Hoogte: 64 cm, gewicht: 34 kg
Gecastreerd: Nee (sociale hond, castratie was niet nodig voor gedrag)
Kan met andere huisdieren: niet alle. Jaagt buiten op (huis)katten, dus als zijn nieuwe baas katten heeft, zal hij dat moeten afleren. Is gewend aan kippen in een hok.
Kan met kinderen: Duco is super vriendelijk maar hij is wat lomp waardoor  kleine kinderen wel eens omver gelopen kunnen worden. Hij is niet veel kinderdrukte in huis gewend, geen kleine kinderen is beter.
Kan in de kennel: Nee, is niet gewend aan een buitenkennel, wil bij het gezin in huis met eigen plek bij de mensen.
Kan met andere honden: Ja
Kan alleen thuis zijn: Ja, kan goed lang alleen thuis zijn mits eerst goed uitgelaten uiteraard
Kan in de auto: Ja, kan goed en lang in de auto.
Goede eter: Ja, goede flinke eter (elke soort brokken), vlees ook goed

Prijs: nader overeen te komen.

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

Translate »