okt 232016
 

Afgelopen voorjaar heb ik met Asta op de zweetproef van de CFVN een mooie kwalificatie gelopen. Zij was toen de beste CF van de dag wat resulteerde in haar naam op de grofwild wisseltrofee van de CFVN.

Dit najaar was er van de CFVN voor het eerst een 2e proef in hetzelfde jaar. Dus ik moest de prijs inleveren. Maar deze keer deed ik met Vitesse mee.

Het bleek een prachtig terrein met moelijke sporen. Ons spoor begon op de wei en liep toen het bos in. In plaats van dat het daar rechtdoor ging sloeg het zomaar links af. Iets wat op een F spoor eigenlijk alleen mag bij een wondbed. De overgang het bos in ging gepaard met een sloot en een pad. Daar overheen probeerde ik Vitesse rechtdoor het spoor te laten vervolgen. Maar dat lukte dus niet omdat daar helemaal geen spoor liep. Na wat ronddraaien en opnieuw proberen grepen de keurmeesters in en zeiden mij dat het spoor niet rechtdoor ging maar direct linksaf sloeg.

Helaas was Vitesse, die mooi rustig en geconcentreerd startte op het spoor, inmiddels heel druk en onzeker geworden. We vervolgenden het spoor en stuitten toen nabij een bramenpartij op een haas. Die bleek echter vlakbij het wondbed gezeten te hebben en notabene ook nog dezelfde vluchtrichting te hebben als het spoor ging. Kortom, nog een hapering. Maar gesterkt door het wondbed en de daarbij behorende haak ging ik rechtsaf. Daar werkte ze redelijk goed maar kreeg al vrij snel verwaaiing van het ree dat op het eind van het spoor lag. Ze trok duidelijk door en was van plan over de grote bramenproppen te gaan. Daarmee heeft ze een grote bocht die we nog moesten lopen over een weide volledig afgesneden.

Ze heeft ons bij het eind gebracht en daarmee haar taak voor de nazoek volbracht, alleen het had allemaal reglementair wat mooier gekund. Dit resulteerde in de kwalificatie Goed met 60 punten.

In totaal vzijn 6 van de 8 honden gekwalificeerd. 1 Uitmuntend met CACT (DSD Beany v Pollefers), 1 Zeer Goed (WeiL Valk Chablis vd Doornenburght) en 4x een Goed (2xCF, DSD, DSK).
De andere Cesky Fousek die mee deed behaalde ook een Goed maar had 57 punten. Dus de CFVN Grofwild wisseltrofee mag nog een halfjaartje terug op zijn plaats.

Sorry, the comment form is closed at this time.