okt 102016
 

Na de veldwedstrijd van 7 oktober was het zaterdag 8 oktober tijd voor de Herbstzuchtprüfung. Samen met Oscar Alstede met Xandorus ben ik naar Holtrop (D) afgereisd om deel te nemen aan de proef van de Cesky Fousek Club Duitsland.

We begonnen de ochtend met een prachtig zonnetje in schittenderende velden. Eerst mocht het veldwerk getoond worden. Daar stond ze tot 2x toe voor en liet zien dat ze mooi en in een vlotte galop jaagt.
Toen de sleep van konijn en eend. Kat in het bakkie.

foto-32Vervolgens naar het water. Apport uit water, verloren zoeken in riet en toen stöberen in een meertje met overhangende bomen en veel waterplanten. Door de waterplanten bleek de uitgezette eend veel sneller te kunnen zwemmen dan de hond. En hij was al gauw uit beeld.

Geheel zelfstandig werkte ze het hele meertje uit en maakte zowaar nog 3 andere eenden los van de vorige groep. Na veel geploeter (de eenden hadden het spelletje goed door) kreeg ze het toch voor elkaar 1 eend het midden van het meertje op te krijgen en werd deze geschoten.

Toen werden de punten over de gehele dag besproken. Brixa had grote indruk gemaakt.

Bij goed werk zonder echte fouten krijg je een 10 per onderdeel. Brixa kreeg echter 5x een 11 (zoekwijze, voorstaan, neusgebruik, samenwerking en plezier in het werken) en zelfs een 12 voor het stöberen in het meertje.

Met een puntentotaal van 194 (je haalt 180 punten als je voor alle onderdelen een 10 hebt) werd ze Suchensieger (winnaar) van de HZP.

Eind oktober bleek zelfs dat ze de beste hond was op de proeven die dit najaar gehouden zijn door de Duitse Cesky Fousek Vereniging.

Foto’s met dank aan Detlef Janssen

Sorry, the comment form is closed at this time.