aug 132016
 

13 augustus reden we vol geladen naar Winterswijk om daar mee te doen aan de jachthondenproef alvorens we door zouden rijden naar Tsjechië. Brixa werkte zoals ze normaal ook werkt tijdens de trainingen. Nog niet perfect, maar wat wil je als je in maart enkel wist hoe je heette en verder nog niks geleerd had. Het volgen en uitsturen ging moeizaam. Nou ja, niet het uitsturen maar het terugkomen. Ze vond het wel een leuk weilandje om even de beentjes te strekken. Apport uit dekking ging prima evenals kort apport van het konijn en het downliggen. Ook apport uit water deed ze goed en het markeren ging ook heel aardig. Ze is goed steady ook al zit te te popelen om te mogen werken. Ze geeft nog niet zittend af dus dat kost dan telkens een puntje helaas.

Het blind over water sturen is iets wat ze nog niet helemaal begrijpt en dat ging dus ook niet op de proef. Tijdens ons verblijf in Tsj gaan we daar extra aan werken. Als dat gelukt was had ze zowaar een B-diploma gehaald.

Ze is heerlijk rustig tijdens het wachten en laat zich de kop niet gek maken door alle rumoerigheid. Kortom, een fijn hondje om mee te werken.

Direct na de proeven zijn wij naar Tsj gereden en ons bereikte dan ook later het bericht dat Brixa de 3e prijs behaald had in de C.

 

Met dank aan Milou Post Fotografie

Sorry, the comment form is closed at this time.