jun 112016
 

Na 3 wkn bij ons, waarbij ze vrolijker en stabieler is geworden, is Rasha eind juni vertrokken naar Noord-Holland  met haar nieuwe gezin Marcel, Marjanne, Lars en hondje Sam. Wij wensen hun veel plezier met deze bijzondere meid en zijn Jolanda Kamsteeg zeer dankbaar voor de bemiddeling.

Begin juni is Rasha bij ons terug gebracht met het verzoek om een nieuw huis voor haar te zoeken.
De vorige eigenaren hielden ziels veel van haar maar er was 1 onoverkomelijk probleem. Rasha heeft moeite om langer dan 1,5 uur alleen thuis te zijn. Ze gaat dan huilen als een wolf en stopt niet meer. Ondanks veel inspanning en de inzet van een gedragsdeskundige liep de situatie te hoog op (buren hadden veel overlast). Ze hoefde echt geen overdreven lange tijd alleen te zijn maar zelfs de 3 dagen dat gewerkt werd en ze tussen de middag door een vast persoon werd uitgelaten waren te veel.

Bij ons is ze altijd in gezelschap van andere honden maar dat helpt niet. Het is een vreemde vorm van verlatingsangst want ze is niet onrustig als je vertrekt. Ze loopt even rond, gaat dan slapen maar na een bepaalde tijd heeft ze het er moeilijk mee en wordt luidruchtig.

Rasha is een zeer rustige hond, bijna traag. Dat maakt ook dat we haar bloedwaarden hebben laten nakijken bij de dierenarts. Uit het bloedonderzoek kwamen geen bijzonderheden. We gaan nog naar een holistisch dierenarts (combinatie van westerse en oosterse geneeswijzen) in de hoop dat die Rasha wat actiever en lekkerder in d’r vel kan laten zitten.

Rasha is zacht van karakter, soms wat onzeker, houdt van aandacht maar is ook op zichzelf. Tijdens wandelingen loopt ze het ene moment enthousiast mee met onze honden, het andere moment blijft ze achter en struint de bosjes af naar iets eetbaars. Ze heeft een enorme eetlust die ook bij onoplettendheid resulteert in het ledigen van de vuilnisbak en graaien van ‘t aanrecht.

Ze heeft duidelijk plezier in werken. Apporteren en zwemmen doet ze graag, al gaat het allemaal in een rustig tempo.

Talent voor speuren blijkt ze ook te hebben (daar is rust juist zeer belangrijk) toen ze van de 2e dag bij ons spontaan een zweetspoortje uitwerkte dat ik eerder met Brixa had gelopen. Al wandelend met Rasha kwamen we langs het spoor. Ze vond de start, neus aan de grond, bananen in de oren, en daar ging ze. Toen het er naar uit zag dat ze inderdaad het hele spoor van 250m zou gaan uitwerken ben ik snel over het pad naar het einde gerend en heb daar de huid neer gelegd. Deze werd met veel plezier gevonden door Rasha.

Wij zoeken een adres waar Rasha zichzelf mag zijn bij mensen die tijd en aandacht voor haar hebben. Waarbij ze weinig alleen hoeft te zijn of dat ze mee kan naar het werk. Of bijvoorbeeld een boerderij waar meestal wel iemand aanwezig is, en het ook niet zo’n probleem is als ze een keertje lawaai maakt.
Rasha is geen hond om in de kennel te houden.

Nog wat wetenswaardigheden
Geboren: 1-3-2011
Ras: Cesky Fousek
Stamboomnaam: Ushi Venaticus Major
Geslacht: teefje (gecastreerd)
Kan met kleine kinderen: ja
Kan met katten:
nee
Kan met andere honden in huis: ja
Reactie op andere honden buiten: soms wat onzeker (staart laag en stil blijven staan), andere keren negeren of speels. In haar spel is ze wel eens wat ruw wat door andere honden niet altijd gewaardeerd wordt.
Gedrag aan de riem: kan goed aan de riem lopen zonder noemenswaardig trekken.
Verleden: Op 3 jarige leeftijd reeds herplaatst. Voormalige eigenaar ging scheiden en Rasha ondervond te veel hinder van de situatie. De eerste eigenaar heeft haar getraind voor de jacht. De tweede eigenaar had haar puur als huishond.

Sorry, the comment form is closed at this time.